Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 35

LAM KID

2014. FEBRUÁR 20.

A csípő trabecularis, corticalis és subcorticalis csontsűrűségének és csonttömegének javulása denosumabbal kezelt, posztmenopauzás, osteoporoticus nők esetében

BALLA Bernadett

Az osteoporosis folyamatának előrehaladtával mind a trabecularis, mind a corticalis csont tömege csökken. Ahogy a trabecularis állomány szinte eltűnik - a csontvesztés mértékétől függően -, úgy növekszik a corticalis csont szerepe a csonterő megtartásában.

LAM KID

2014. SZEPTEMBER 19.

Egy elfeledett hatóanyag: a raloxifen

BENKŐ Ágota

A csontritkulásos betegek legnagyobb hányadát a posztmenopauzás nők teszik ki. A menopauzát követő állapotot hormonhiány jellemzi, melynek következménye a felgyorsult csontvesztés. Az akcelerált csontreszorpció szignifikánsan emeli a csonttörések kockázatát, melynek a leggyakoribb formája a csigolyatörés. A csonttörési kockázat fokozódása mellett az ösztrogénhiány más szerveket is érint, ezért nőkben a menopauza után növekszik az előfordulása a szív- és érrendszeri betegségeknek, valamint... tovább »

Klinikum

2014. AUGUSZTUS 05.

Klinikai és kísérletes megfigyelések szisztémás lupus erythematosusban. Kiss Emese megállapításai.

Kiss Emese: Klinikai és kísérletes megfigyelések szisztémás lupus erythematosusban, 2014. jún. 24. Akadémiai nagydoktori thesis, ORFI.

LAM KID

2014. MÁJUS 30.

Az ötéves denosumabkezelés hatása a csont szövettani és morfometriai tulajdonságaira - a FREEDOM vizsgálat kiterjesztése

BALLA Bernadett

A denosumab antireszorptív szerként működő monoklonális humán RANKLspecifikus ellenanyag. Posztmenopauzás osteoporosisban szignifikánsan mérsékli a csont - átépülés ütemét, növeli a csontdenzitást (BMD), valamint csökkenti a csigolya, a csípőtáji és a nonvertebralis törési kockázatot.

LAM KID

2014. MÁRCIUS 30.

A denosumabkezelés hatékonysága és biztonsága összehasonlítva az ibandronat- és a risedronatkezeléssel: korábban más biszfoszfonátterápiában részesülő posztmenopauzás nők körében

BALLA Bernadett

Jelenleg a biszfoszfonátok a legáltalánosabban alkalmazott gyógyszerek a csontritkulás kezelésében. Azonban az orális biszfoszfonátkészítményekre jellemző adagolási rend miatt sok esetben nehéz a betegek kezelésben tartása.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Emlőrák előrejelzése anyatejből

Az anyatej sejtjeinek elemzése előrejelezheti a későbbi emlőbetegségeket - állítják amerikai kutatók.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Hatásosak a béta-blokkolók az emlőrákra

Azok a nők, akik igen elterjedt vérnyomás-csökkentőket, béta-blokkolókat szednek, nagyobb eséllyel küzdenek meg sikeresen az emlőrákkal – állítják az Anderson Rákközpont kutatói.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Rákot okozhat az ösztrogén

Az ösztrogén nevű hormon elősegítheti a fej- és a nyak régió daganatainak kialakulását fiatal nőkben - véli egy amerikai kutatócsoport. Ez magyarázatot ad arra, hogy miért nő e betegség előfordulása ebben a csoportban.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Több a csonttörés, mióta kiderültek a hormonpótlás veszélyei

A posztmenopauzás hormonpótlás kedvezőtlen hatásairól szóló adatok közlése óta jóval kevesebben szednek ösztrogént a menopauza után, és nőtt a csonttörések gyakorisága.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Új emlőrák géneket fedeztek fel

Az emlőrák szempontjából három kulcsfontosságú génre mutattak rá a londoni Emlőrákkutató Központ és a Rákkutató Intézet munkatársai. A felfedezés olyan új gyógyszerek vezethet, melyek növelhetik a túlélés esélyét.