Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 9

Ökológia

2022. MÁRCIUS 11.

A fertőző betegségek és a globális élelmiszer-termelés

Az élelmiszer-termelés és -elosztás módja nagyban befolyásolja az emberi egészséget, mind közvetlenül az elfogyasztott élelmiszerek által, mind közvetve, például az élővilágra, talajokra, tájakra gyakorolt hatásokon keresztül. Egy a Nature sustainability szakfolyóiratban megjelent cikk, az Emerging human infectious diseases and the links to global food production szerzői kiterjedt szakirodalmi áttekintést végeztek, hogy pontosabb képet alkossanak a fertőző betegségek és az... tovább »

Hírvilág

2016. AUGUSZTUS 09.

Idén augusztus 8-ra esett a túlfogyasztás napja

Az emberiség jelenlegi életmódjának fenntartásához 1,6 bolygóra lenne szükség, ha mindenki úgy élne, ahogy a magyarországi lakosság, akkor 1,7 Földre lenne szükségünk, ha azonban a luxemburgi fogyasztási ütem lenne általános, akkor 9,1 Föld sem lenne elég évente.

Hírvilág

2016. MÁRCIUS 22.

Kevesebb hússal

Kevesebb hús, több gyümölcs és zöldség fogyasztásával emberek millióinak idő előtti halálát lehetne megelőzni évente a század közepéig, jelentősen csökkenne a felmelegedésben szerepet játszó károsanyag-kibocsátás, és évente több milliárd dollárral csökkennének az egészségügyi és a klímaváltozás okozta károk enyhítését célzó kiadások - állítják a kutatók.

Gondolat

2015. DECEMBER 09.

A vöröshúsok és feldolgozott húskészítmények karcinogén hatásáról

A húsok feldolgozása kapcsán a témához kapcsolódó lényegi pontokat emlegették: füstölést és pácolást. Ezek eredményeképpen jönnek létre azok a káros anyagok, melyekről már régóta tudjuk, hogy karcinogének, ilyen pl. a PAH (policiklusos aromás szénhidrogének), de külön említendő még a nitrites pácsók is, melyek túlzott bevitele szintén egészségkárosító hatással bír.

Hírvilág

2014. FEBRUÁR 26.

Magas vérnyomás és húsfogyasztás

A vegetáriánus étrendek csökkentik legjobban a vérnyomást

Hírvilág

2012. ÁPRILIS 09.

Leonardo "köznapi" teendői

Kiállítják Leonardo da Vinci jegyzetfüzetét Londonban

Hírvilág

2012. MÁRCIUS 02.

Frankenstein teremtményei az élelmiszeriparban

Egymillió dollárt kap, aki elsőként tálalja a "minden ízében" mesterséges csirkét

Gondolat

2012. JANUÁR 16.

Receptek a Szentírásban

Az egy asztalnál Ábrahámmal című olasz könyv a világ legolvasottabb művében, a Bibliában szereplő ételek receptjeit mutatja be.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Környezettudatos táplálkozás

Szinte teljesen húsmentes étrendet javasol a briteknek a WWF nevű környezetvédelmi csoport, és az aberdeeni Rowen Étkeztetési és Egészségügyi Intézet.