Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 7

Ideggyógyászati Szemle

2019. MÁJUS 30.

[Az NKCC1 és KCC2 gének metilációs státusza refrakter temporalis epilepsziában]

UNAL Yasemin, KARA Murat, GENC Fatma, OZTURK Aslan Dilek, GÖMCELI Bicer Yasemin, KAYNAR Taner, TOSUN Kursad, KUTLU Gülnihal

[Cél - A metiláció kulcsfontosságú a DNS epigenetikai módosítása során. Az epilepsziában fontos a metiláció szerepe, olyannyira, hogy az is felmerül: a DNS-metiláció közreműködik a rohamokra való fogékonyság kialakulásában, továbbá a betegség fenntartásában is. Vizsgálatunkban elemeztük a refrakter temporalis epilepsziával asszociált KCC2 (SCL12A5) és NKCC1 (SCL12A2) gének metilációs státuszát. Anyagok és módszerek - 38, video-EEG-monitorral diagnosztizált temporalis epilepsziában szenvedő... tovább »

Hírvilág

2013. ÁPRILIS 12.

A Gyermekneurológiai Társaság kongresszusa

Megkezdődött a gyermekneurológiai társaság első kongresszusa Alsópáhokon

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A kombinált vakcinák növelik a lázgörcs kockázatát a gyermekeknél

Azoknál a kisgyerekeknél, akik az MMRV (mumpsz, kanyaró, rubeola és bárányhimlő elleni) kombinált oltást kapják, nagyobb eséllyel alakul ki lázas roham az oltást követő hetedik és tizedik nap között

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A bárányhimlő elleni védőoltás csökkentette a fertőzéseket

A bárányhimlő elleni rutin védőoltás 1995-ös bevezetése óta az Egyesült Államokban a fertőzés következtében évente kórházba került emberek száma több, mint kétharmadával csökkent.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Vészhelyzetben is segítenek az óvónők

A hirtelen kialakuló és leggyakoribb gyermekbetegségek, balesetek, vészehelyzetek során bekövetkezett sérülések kezeléséről, az újraélesztésről óvónőknek tart kurzusokat a Henkel. A Léghajó program keretében Budapesten és az ország kilenc megyéjének százötven óvodájában dolgozó óvodapedagógust készít fel elsősegélynyújtásra.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Első egyszerű lázgörcs: nem kell azonnal lumbálpunkciót végezni

A Haemophilus influenzae és a pneumococcus elleni vakcináció korában ideje lenne felülvizsgálni a lumbálpunkcióra vonatkozó irányelveket.

Ideggyógyászati Szemle

2011. MÁJUS 20.

Zonisamiddal szerzett klinikai tapasztalataink rezisztens generalizált epilepsziás betegek kezelésében

KELEMEN Anna, RÁSONYI György, NEUWIRTH Magdolna, BARCS Gábor, SZŰCS Anna, JAKUS Rita, FABÓ Dániel, JUHOS Vera, PÁLFY Beatrix, HALÁSZ Péter

Célkitűzés - Az Európai Unió tagállamaiban a zonisamidot parciális és másodlagosan generalizált rohamok kezelésére törzskönyvezték, ezért egyáltalán nem vizsgálták hatékonyságát generalizált epilepsziában. Célunk a rezisztens generalizált epilepsziás betegek kezelésében szerzett tapasztalataink feldolgozása volt. Módszerek - Prospektív, megfigyeléses vizsgálatunkban 47 (átlagéletkor 29 év, szórás 3-50 év) olyan generalizált epilepsziaszindrómában szenvedő beteget elemeztünk, akik rezisztensek... tovább »