Klinikum

Okozhat-e halált a H1N1-influenza elleni vakcina?

2011. AUGUSZTUS 15.

Évről évre felröppennek a hírek az influenza elleni oltás veszélyeiről, de ezúttal egy osztrák oknyomozó ripoternő, Jane Burgermeister tovább ment a puszta híresztelésnél. Burgermeister feljelentést tett a WHO és az ENSZ ellen - bioterrorizmus és népirtási kísérlet vádjával.

A WakeNews című lapban megjelent cikk nem kevesebbet állít, minthogy a gyógyszergyárak és az állami szervek elkötelezetten terjesztik a halálos biológiai vírusokat abból a célból, hogy világméretű járványokat robbantsanak ki. Burgermeister szerint ugyanis több billió dolláros hasznot hajt a gyáraknak a mesterséges fertőzés és a hisztériakeltés.

A H1N1 vírusról, azaz az új influenzáról pedig azt írja az osztrák újságírónő: több, mint kétszer annyi esély van arra, hogy a villám csapjon belénk, mint arra, hogy megfertőződjünk és meghaljunk a betegségben.

Bense Tamás orvos viszont azt mondja: több évtizedes praxisa során már szinte mindenféle vádaskodással találkozott.

- Az egyik legnépszerűbb, hogy az influenza elleni oltást a gyógyszergyárak lobbijaként állítják be - mondja.

Bense szerint a feltételezés több okból is alaptalan: egyrészt a gyógyszergyárak nem a mintegy ezer forintos influenza oltással "trükköznének", amikor némely oltóanyag ára elérheti a 20 ezer forintot is. Másrészt - mondja Bense - a "hagyományos" influenzaoltások már bizonyítottak.

- Évtizedek óta használom ezt az oltóanyagot, és csak azt tudom: a beoltottak szinte alig betegedtek meg. Ha el is kapták a vírust, szövődményektől mentes, enyhe lefolyású betegséggel "úszták meg" a nagy járványokat.

Bense hozzáteszi: valóban az esetek nagy részében az új influenza nem végződik súlyos szövődményekkel vagy halállal. De orvosként az a kötelessége, hogy ennek az esélye sem merülhessen fel.

- Nem kérdés, hogy ajánlom-e az új influenza elleni oltást. Ha a magyar lakosság 40-45 %-a megkapná a vakcinát, már elkerülhető lenne a komolyabb járvány.

Forrás: 168ora.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Klinikum

Az inzulinrezisztencia gyógyszeres kezelése

Az inzulinrezisztencia több betegség, szindróma pathogenezisében részt vesz, ezek közül a legfontosabb a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a polycystás ovarium szindróma

Klinikum

A bél-agy-tengely újabb összefüggései

Gyulladásos bélbetegség esetén több mint duplájára nő a demencia kockázata; IBD-ben szenvedőknél 7 évvel korábban kezdődik az elbutulás.

Klinikum

A Janus-kináz-gátlás alapjai – mi történik a sejten belül? - A Figyelő 2017;1

POLGÁR Anna

A rheumatoid arthritis (RA) patomechanizmusának ismert résztvevői az aktivált T-sejtek által stimulált B-sejtek és a monocyta-macrophag rendszer sejtjei, amelyek jelentős mennyiségű gyulladásos citokint termelnek. A citokinek hatásukat a különböző sejteken megjelenő receptorok közvetítésével fejtik ki.

Klinikum

A poszt-akut Covid-19-beteg ellátása a háziorvosi praxisban

A Covid-19-betegek 10%-a tapasztal elhúzódó gyógyulást. Holisztikus támogatással, pihenéssel, tüneti kezeléssel és az aktivitás fokozatos növelésével legtöbbjük spontán, bár lassan gyógyul. Az új, perzisztens vagy progresszív respiratorikus, cardialis vagy neurológiai tünetek specialista bevonását igényelhetik.

Klinikum

A hyperuricaemia diétás vonatkozásai

MEZEI Zsuzsanna

A húgysav keletkezésének vannak endogen (purinszintézis, sejtpusztulás) és exogen (táplálkozás) forrásai. A kezelésnek tehát ennek megfelelően kell, hogy legyen nem csak endogen, hanem exogen útja is, ami magát a táplálkozást (és a helyes életvitelt is) foglalja magába.

Kapcsolódó anyagok

Hírvilág

A H1N1 elleni védőoltás halálos, az idegeket érintő betegséghez vezethet - egy vezető neurológus szerint

Az információ Nagy-Britanniában egy bizalmas levélben jutott el a vezető neurológusokhoz, akik értetlenkedve fogadták a hírt, hiszen már emberek millióinak, köztük gyermekeknek is megkezdődött az oltása.

Hírvilág

A H1N1-vírus és a citokinvihar

Az eddigi halálozási adatok szerint főleg a fiatalokra és egészséges felnőttekre jelent komoly veszélyt a H1N1-vírus.

Hírvilág

H1N1 vakcina: elgondolkodtató részletek egy markáns megfogalmazásairól ismert mikrobiológus álláspontja

Orvosi körökben hisztériakeltésnek tartják a H1N1-influenza és az ellene készített védőoltás mögötti kampányt, amelynek eredményeként azt még azelőtt forgalomba hozták, hogy biztosan tudnánk...

Hírvilág

H1N1: Gyógyszerkorrupció?

Az Európa Tanács 2010 januárjában vizsgálatot indít a gyógyszergyártó cégek és a H1N1-influenza kampány kapcsolatáról.

Klinikum

Az immunitás nemi különbségeinek hatása a vakcinafejlesztésre

Bár a vakcináció az egyik legsikeresebb közegészségügyi intervenció, a klasszikus vakcinafejlesztés leginkább empirikus alapokon folyik, a vakcinák biztonságossági és immunogenitási profilja patogénspecifikus. Az oltási rezsimek minden beoltandó számára ugyanazt az oltást ajánlják, holott jól ismert: a beoltott egyén sajátosságai – életkor, nem, komorbiditások, egyéb infekciók, mikrobiom – jelentősen befolyásolják a vakcinációra adott individuális választ. A Frontiers in Immunology összefoglaló közleménye áttekinti a férfi, illetve női nem hatását az oltásokkal kapcsolatos immunválaszra, és az „ugyanazt az oltást mindenkinek”, illetve az „egy kórokozó, egy vakcina” szemlélet helyett a különböző populációkat figyelembe vevő oltásfejlesztési és oltási stratégia mellett érvel.