Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 13

Idegtudományok

2013. JANUÁR 21.

Szótlan Piaget – konferenciabeszámoló a BCCCD13-ról

Idén harmadik alkalommal rendezték a Budapest CEU Conference on Cognitive Development-t. A CEU budapesti műhelye – Csibra Gergely és Gergely György munkásságának köszönhetően – a fejlődéslélektan egyik vezető kutatási centrumának tekinthető.

Egészségpolitika

2012. JÚLIUS 06.

Szocioszomatika

Kapócs Gábort a társadalmi berendezkedésünkből adódó és az egészségállapotunkban kimutatható különbségekről és azok okairól kérdeztük.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Az intelligens amerikai katonák tovább élnek – a leszerelés után is!

A cardiovascularis halálozás társadalmi-gazdasági okainak nagyobb részéért felelős az intelligenciahányados, mint a „hagyományos” rizikófaktorok. Ráadásul a más okból bekövetkezett halálozást is csökkentette az IQ – legalábbis a vietnami veteránok körében…

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Egyenlőtlenségek a korai halálozásban

Tovább nőtt az egyenlőtlenség Nagy-Britannia különböző területei között a korai halálozások tekintetében, és egy új tanulmány szerint csaknem elérte az 1929-es gazdasági világválságot megelőző szintet.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A Marmot-jelentés vezetői összefolgalójának kivonata

Ai WHO felhívása nyomán angol szakemberek részletes stratégiát dolgoztak ki az egészségi egyenlőtlenségek csökkentésére Angliában.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Pillantás az egészségünkre Az OECD országok és Magyarország egészsége, 2010-ben

Elkészült az OECD országok, vagyis a 27. Európai Uniós tagország, valamint Izland, Norvégia, Svájc és Törökország egészségügyi és egészségügyi felmérése, melyet az OECD és az Európai Bizottság együttesen készített el.

Egészségpolitika

2011. AUGUSZTUS 15.

Egyenlőtlenségekről a LAM-Klubban

KÖBLI Anikó

Elsősorban a társadalmi-gazdasági viszonyokon kell javítani ahhoz, hogy megszűnjenek, de legalábbis mérséklődjenek az emberek egészségi állapotában kimutatható különbségek – erre a szakmai szempontból korántsem új megállapításra jutottak, ám 12 év adatainak elemzésével idén februárban közzé tett Marmot-jelentéssel újra a figyelem középpontjába került témával foglalkoztak a LAM-Klub legutóbbi estjének előadói... tovább »

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Meddig élünk?

Ma nagyjából kétszer annyi ideig él egy ember, mint kétszáz évvel ezelőtt, de vajon ez a tendencia továbbra is így fog folytatódni? Tom Kirkwood professzor, a Newcastle Egyetem munkatársa úgy véli, hogy testünk egyre inkább képes lesz önmaga regenerálására, génjeink pedig lehetővé teszik, hogy halálunk időpontja minél későbbre tolódjon ki.

Egészségpolitika

2011. AUGUSZTUS 15.

Tolsztoj bölcsessége - videointerjú Józan Péterrel

"A gróf úr sokáig fog élni, mert sok jót evett életében" - mondja a muzsik Lev Tolsztoj Háború és béke című nagyregényében.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Egészségi egyenlőtlenség

Vitrai Józsefet a Marmot-jelentés kapcsán a hazai egészségi egyenlőtlenségről kérdeztük.