Klinikum

Szakmapolitika

2014. AUGUSZTUS 05.

1. Jelentkezés a zalakarosi gyermekreumatológiai napok (2014.szeptember 5-6) találkozóra, jelentkezési oldalon: https://www.surveymonkey.com/s/G2PPCFG, ha nem működik, Dr.Constantin Tamás e-mail -címén (tamasconstantin@gmail.com).

A meetingen kötetlen formában az érdekes eseteket, érdemes témákat beszéljük meg.

2. Az MRE Gyermekreumatológiai Szekció Közgyűlésének 2014 évi hivatalos éves ülésének időpontja: 2014. szeptember 06. 08 óra (első meghirdetés), második meghirdetés időpontja: 2014. szeptember 06. 09 óra, helye: GRÁNIT Gyógyfürdő Zrt. 8749 Zalakaros, Thermál u. 4.

Témája: A régi és a Magyar Reumatológusok Egyesülete Gyermekreumatológiai Szekciójának változásokkal egységes szerkezetbe foglalt, új Alapító Nyilatkozatának megbeszélése.

Elsősorban az alapító okirat módosítását szeretnénk alaposan végig gondolni közösen és a The Paediatric Rheumatology INternational Trials Organisation (PRINTO) hírekről, ügyekről számolunk be.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Alapító nyilatkozatok

A 2014-es verzió megtekintéséhez kattintson ide

Az 1990-es verzió megtekintéséhez kattintson ide

KULCSSZAVAK

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Klinikum

Az inzulinrezisztencia gyógyszeres kezelése

Az inzulinrezisztencia több betegség, szindróma pathogenezisében részt vesz, ezek közül a legfontosabb a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a polycystás ovarium szindróma

Klinikum

A bél-agy-tengely újabb összefüggései

Gyulladásos bélbetegség esetén több mint duplájára nő a demencia kockázata; IBD-ben szenvedőknél 7 évvel korábban kezdődik az elbutulás.

Klinikum

A poszt-akut Covid-19-beteg ellátása a háziorvosi praxisban

A Covid-19-betegek 10%-a tapasztal elhúzódó gyógyulást. Holisztikus támogatással, pihenéssel, tüneti kezeléssel és az aktivitás fokozatos növelésével legtöbbjük spontán, bár lassan gyógyul. Az új, perzisztens vagy progresszív respiratorikus, kardiális vagy neurológiai tünetek specialista bevonását igényelhetik.

Klinikum

A Janus-kináz-gátlás alapjai – mi történik a sejten belül? - A Figyelő 2017;1

POLGÁR Anna

A rheumatoid arthritis (RA) patomechanizmusának ismert résztvevői az aktivált T-sejtek által stimulált B-sejtek és a monocyta-macrophag rendszer sejtjei, amelyek jelentős mennyiségű gyulladásos citokint termelnek. A citokinek hatásukat a különböző sejteken megjelenő receptorok közvetítésével fejtik ki.

Klinikum

A hyperuricaemia diétás vonatkozásai

MEZEI Zsuzsanna

A húgysav keletkezésének vannak endogen (purinszintézis, sejtpusztulás) és exogen (táplálkozás) forrásai. A kezelésnek tehát ennek megfelelően kell, hogy legyen nem csak endogen, hanem exogen útja is, ami magát a táplálkozást (és a helyes életvitelt is) foglalja magába.

Kapcsolódó anyagok

Egészségpolitika

Május 27. a Sürgősségi Orvostan Napja

A szolidaritás hetén, a Nemzetközi Gyermeknapot követően egy újabb jeles nemzetközi napot jegyezhetünk Európában: ez május 27-e, a Sürgősségi Orvostan Napja. Idén egy új szokás születésének lehetünk tanúi.

Egészségpolitika

Lezárult az egyeztetés, Zombor kézhez kapta az ajánlásokat

Ha meghallanák a szakma hangját, elhalasztanák a struktúra átalakítását

Hírvilág

Szövetség a sürgősségi ellátásért

Világos alternatíva kell a sürgősségi ellátásban dolgozóknak

Klinikum

Szakmapolitika

Jelentkezés a Zalakaros-i gyermekreumatológiai napok (2014.szeptember 5-6) találkozóra és meghívó, az MRE Gyermekreumatológiai Szekció Közgyűlésének 2014 évi hivatalos éves ülésére

Hírvilág

Egészségpolitikai döntések a pszichiátriai ellátásban

Dr. Cserháti Péter, az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár összefoglalja a szakmapolitika égető kérdéseit, a pszichiátriai betegek ellátásban várható fontosabb lépéseket.