Klinikum

Szakmapolitika

2014. AUGUSZTUS 05.

1. Jelentkezés a zalakarosi gyermekreumatológiai napok (2014.szeptember 5-6) találkozóra, jelentkezési oldalon: https://www.surveymonkey.com/s/G2PPCFG, ha nem működik, Dr.Constantin Tamás e-mail -címén (tamasconstantin@gmail.com).

A meetingen kötetlen formában az érdekes eseteket, érdemes témákat beszéljük meg.

2. Az MRE Gyermekreumatológiai Szekció Közgyűlésének 2014 évi hivatalos éves ülésének időpontja: 2014. szeptember 06. 08 óra (első meghirdetés), második meghirdetés időpontja: 2014. szeptember 06. 09 óra, helye: GRÁNIT Gyógyfürdő Zrt. 8749 Zalakaros, Thermál u. 4.

Témája: A régi és a Magyar Reumatológusok Egyesülete Gyermekreumatológiai Szekciójának változásokkal egységes szerkezetbe foglalt, új Alapító Nyilatkozatának megbeszélése.

Elsősorban az alapító okirat módosítását szeretnénk alaposan végig gondolni közösen és a The Paediatric Rheumatology INternational Trials Organisation (PRINTO) hírekről, ügyekről számolunk be.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Alapító nyilatkozatok

A 2014-es verzió megtekintéséhez kattintson ide

Az 1990-es verzió megtekintéséhez kattintson ide

KULCSSZAVAK

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Klinikum

Az inzulinrezisztencia gyógyszeres kezelése

Az inzulinrezisztencia több betegség, szindróma pathogenezisében részt vesz, ezek közül a legfontosabb a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a polycystás ovarium szindróma

Klinikum

A bél-agy-tengely újabb összefüggései

Gyulladásos bélbetegség esetén több mint duplájára nő a demencia kockázata; IBD-ben szenvedőknél 7 évvel korábban kezdődik az elbutulás.

Klinikum

A hyperuricaemia diétás vonatkozásai

MEZEI Zsuzsanna

A húgysav keletkezésének vannak endogen (purinszintézis, sejtpusztulás) és exogen (táplálkozás) forrásai. A kezelésnek tehát ennek megfelelően kell, hogy legyen nem csak endogen, hanem exogen útja is, ami magát a táplálkozást (és a helyes életvitelt is) foglalja magába.

Klinikum

A Janus-kináz-gátlás alapjai – mi történik a sejten belül? - A Figyelő 2017;1

POLGÁR Anna

A rheumatoid arthritis (RA) patomechanizmusának ismert résztvevői az aktivált T-sejtek által stimulált B-sejtek és a monocyta-macrophag rendszer sejtjei, amelyek jelentős mennyiségű gyulladásos citokint termelnek. A citokinek hatásukat a különböző sejteken megjelenő receptorok közvetítésével fejtik ki.

Klinikum

Reumatológiai gyulladásos megbetegedések és családtervezés – a reumatológus szemével - A Figyelő 2017;1

SEVCIC Krisztina

Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy az RA-s nőknek kevesebb gyermekük születik, illetve gyakoribb köztük a gyermektelenség, különösen, ha fiatal életkorban (30 éves kor előtt) diagnosztizálják betegségüket, illetve ha a diagnózis felállításakor még nincs gyermekük.

Kapcsolódó anyagok

Egészségpolitika

Május 27. a Sürgősségi Orvostan Napja

A szolidaritás hetén, a Nemzetközi Gyermeknapot követően egy újabb jeles nemzetközi napot jegyezhetünk Európában: ez május 27-e, a Sürgősségi Orvostan Napja. Idén egy új szokás születésének lehetünk tanúi.

Hírvilág

Szövetség a sürgősségi ellátásért

Világos alternatíva kell a sürgősségi ellátásban dolgozóknak

Egészségpolitika

Lezárult az egyeztetés, Zombor kézhez kapta az ajánlásokat

Ha meghallanák a szakma hangját, elhalasztanák a struktúra átalakítását

Klinikum

Szakmapolitika

Jelentkezés a Zalakaros-i gyermekreumatológiai napok (2014.szeptember 5-6) találkozóra és meghívó, az MRE Gyermekreumatológiai Szekció Közgyűlésének 2014 évi hivatalos éves ülésére

Hírvilág

Innovatív technológiák az egészségügyben

Új érdek-képviseleti szervezet kezdte meg működését az egészségügyben