Hírvilág

Férfi intim-piercing, és előítéletek

2011. AUGUSZTUS 15.

A felmérésre válaszolók nagy része meglepő módon középkorú, átlagos életet élő házas férfi, derült ki a Texas Tech Egyetem kutatóinak online tanulmányából.

A megkérdezettek több okot is felsoroltak, amiért nemi szervükbe testékszert helyeztettek. Ezek között szerepelt a megnövekedett szexuális élvezet, a lázadás és a kockázatos cselekedetek vágya. Különféle komplikációkat is megneveztek a beavatkozással kapcsolatban: többüknél fellépett fertőzés vagy vérzés.

Negyedrészük arról számolt be, hogy már csak ülve tudnak vizelni, mert a piercing miatt a vizelet mindenfelé spriccel. Másoknál az erekció kényelmetlenül hosszúra nyúlik, aktust követően vérzik, elgennyesedik, vagy az ékszer egyszerűen a partner hüvelyében marad.

Mivel a szakemberek egyre gyakrabban találkoznak a piercing miatt felmerülő egészségügyi problémákkal, de nincs igazán szakirodalma ennek a területnek, a Texas Tech szociológusa, Alden Roberts urológus munkatársaival együtt felmérést készítettek egy testékszer-mester segítségével, melyet több piercinges weboldalon is közzétettek. A British Journal of Medical Practitioners című folyóiratból kiderül, hogy 42 államból és 26 országból összesen 445 férfi vett részt a felmérésben. Az átlagos válaszoló 31 éves, fehér, heteroszexuális, főiskolát végzett férfi volt.

Néhány adat a felmérésből:

-- 89 százalék kaukázusinak vallotta magát;
-- 41 százalékuk házasságban, további 20 százalékuk tartós kapcsolatban él;
-- 56 százalékuk saját bevallása szerint évi 45 000 dollárnál (kb. 10 millió forint);
-- 28 százalékuk erősen vallásos;
-- 82 százalékuk heteroszexuális;
-- 87 százalékuk azt állítja, hogy nem él kábítószerekkel;
-- 74 százalékuk főiskolát végzett, 20 százalékuk pedig egyetemi diplomával vagy doktori végzettséggel rendelkezik.


Sok válaszoló mondta el, hogy a beavatkozás előtt a piercinget behelyező szakembertől kértek tanácsot, vagy az interneten tájékozódtak. Mint minden hasonló kutatásnál, itt is figyelembe kell venni, hogy kik válaszoltak a kérdőívre. A szerzők is megjegyezték, hogy nem feltétlenül tükrözi a teljes valóságot, mert nagy valószínűséggel csak azok töltötték ki, akik vagy nagyon ellenzik a testékszereket, vagy nagyon mellette vannak.

Tény, hogy leginkább a középkorú fehér férfiak hajlamosak kitölteni az ilyen felmérőlapokat.

Forrás: Medipress

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Kapcsolódó anyagok

Hírvilág

Hol a szakma?

Zacher Gábor méregtelenítésről, varázslatokról és kuruzslókról

Gondolat

Szakálltörténet

A szakállt a különböző történetek, mesék és művészi ábrázolások alapján általában a bölcsességhez, teljesítőképességhez vagy magas pozícióhoz kapcsolták.

Gondolat

Borderline és stigmatizáció

Dr. Ratkóczi Éva személyközpontú- és kognitív-viselkedésterápiás kiképző pszichoterapeutát kérdeztük a borderline személyiségzavar megjelenítésének jellemzőiről.

PharmaPraxis

A betegek otthon tartott gyógyszereinek gyógyszerész általi áttekintése

A betegek otthon tartott gyógyszereinek gyógyszerész általi áttekintése (home medication review/home medicines review: HMR) egy olyan strukturált, betegközpontú és a beteg orvosával együttműködve végzett szolgáltatás, ami elősegíti a gyógyszerek optimális alkalmazását. A HMR során a gyógyszerész a körzeti orvossal való konzultáció után, a beteg egészségügyi információinak ismeretében, a beteg otthonában szisztematikusan áttekinti a beteg gyógyszereit, és azonosítja a gyógyszerekkel, illetve az alkalmazásukkal kapcsolatos esetleges problémákat, majd közreműködik azok megoldásában.

COVID-19

COVID-19 tüdőgyulladással fertőzött wuhani betegek radiológiai vizsgálata

Retrospektív tanulmányukban a szerzők súlyos akut légúti szindrómát okozó koronavírussal (SARS-CoV-2) fertőzött és COVID-19 tüdőgyulladással kórházba utalt 81 wuhani (Kína) beteg mellkasi CT felvételeit vizsgálták.