Hírvilág

Anthraxot találtak egy férfi holttestében

2011. AUGUSZTUS 15.


Nyomozást rendeltek el a 29 éves, leicestershire-i férfi halála ügyében, aki anthrax-szal fertőzött herointól hal meg. 2010 februárja óta ez a negyedik eset, hogy anthraxot találtak angol drogfogyasztók szervezetében.

A rendőrség és az Egészségügyi Szervezet még vizsgálja Tom Forbes augusztus 26-i halálát. Forbes Loughboroughban élt. Családja elmondása szerint „Tom egy mindig vidám és élettel teli fickó volt, de leginkább odaadó apja volt az öt éves Dylannek. Nagyon konszolidált és udvarias ember volt. Azzal foglalta el magát, hogy fitt maradjon.”

Az egészségügyi szervezetek szorgalmazzák, hogy a heroinisták álljanak le a fogyasztással, és keressenek azonnali segítséget a leszokáshoz.

Fertőzésveszély

Négy Loughborough-i lakost - 24, 31, 35 és 37 éveseket – tartóztattak le a halálesetekkel kapcsolatban, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték őket. A leicestershire-i rendőrség tájékoztatása szerint Forbes boncolására kedden kerül sor. Dr. Philip Monk, a Kelet-Midlandsi Egészségügyi Központ munkatársa szerint nincs veszélynek kitéve az, aki nem fogyasztott heroint. „Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy a lakosság nincs veszélynek kitéve, még az elhunytak közeli hozzátartozói sem”.

Tim Davies, a helyettes közegészségügyi szolgálat igazgatója szerint „amíg a vizsgálatok folynak, azt kell feltételeznünk, hogy a Leicestershire-ben előforduló teljes heroin készlet anthrax-szal szennyezett.” Az anthrax egy igen ritka, de veszélyes baktériumfertőzés, amit a Bacillus Antrachis nevű organizmus okoz.

Tim felhívta a heroinfogyasztók figyelmét arra, hogy aki a fertőzés jelét veszi észre magán, mint a kivörösödés, vagy duzzanat az injekció helyén, vagy környékén, azonnal forduljon orvosi segítségért, mert a gyors antibiotikumos kezelés életmentő lehet!

„Ez egy nagyon súlyos fertőzés a drogfogyasztókra nézve, és a késedelmes gyógykezelés végzetes lehet.”


Forrás: Medipress

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

COVID-19

Enyhe tünetmentes, SARS-CoV-2-fertőzött járóbetegeknél észlelt íz- és szagérzékelési változások

A Covid-19-ről szóló beszámolók a betegség súlyosságától függően, tünetileg leggyakrabban a lázat, a fáradtságot, a száraz köhögést, az izomfájdalmat és a légszomjat említik. Ugyanakkor a szerzők tudomása szerint eddig csak egy tanulmány foglalkozott Covid-19 fertőzötteknél a szag- vagy ízérzékelésben bekövetkezett változásokkal, és 34%-os prevalenciát állapítottak meg a kórházban kezeltek körében. Viszont a tanulmány nem közölt adatot a megváltozott érzékelés idejéről és a többi tünethez való viszonyáról.

COVID-19

A SARS-CoV-2-re adott antitest válasz COVID-19 betegekben

A SARS-CoV-2 vírus fertőzés kapcsán még nem ismerjük pontosan a szervezet antitest válaszát, illetve az antitestek kimutatásának klinikai értékét sem tudjuk még felmérni.

Gondolat

Münchhausen báró és az ő szindrómája

Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen báró, német katonatiszt, akinek neve a nagyotmondással forrott össze, 295 éve, 1720. május 11-én született.

Klinikum

Az inzulinrezisztencia gyógyszeres kezelése

Az inzulinrezisztencia több betegség, szindróma pathogenezisében részt vesz, ezek közül a legfontosabb a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a polycystás ovarium szindróma