Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 54

Idegtudományok

2024. OKTÓBER 04.

Hogyan segíthet a MIND étrend megőrizni agyunk egészségét?

MDOSZ eLitMed

A MIND étrend célja az agy egészségének megőrzése, az agyi leépülés megakadályozása, illetve a leépülési folyamatok lassítása és a kognitív funkciók támogatása, ennek érdekében a mediterrán és a DASH diéta legértékesebb elemeit ötvözi.

Hírvilág

2021. JÚNIUS 04.

A táplálkozáshoz szinte mindenki ért, pedig csak a dietetikusok!

Harminc éve alakult meg a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ), tagjai főiskolát végzett dietetikusok és egyetemet végzett táplálkozástudományi szakemberek, akik ma már nem csak az egészségügy különböző területein, az élelmezésvezetésben és a megelőzésben dolgoznak, hanem az élelmiszeripari cégek munkáját is segítik. A szövetség célja a lakosság egészségi állapotának javítása a helyes táplálkozás és életmód népszerűsítésével, az egészséges táplálkozási szokások kialakításának előmozdítása, valamint a táplálkozással összefüggő betegségek kezelésében való részvétel. A szakmai szervezet a közelmúltban kidolgozta a magyar felnőtt lakosság és a 6–18 éves gyermekek számára a legfrissebb tudományos ismereteken alapuló, hazai táplálkozási ajánlást, az OKOSTÁNYÉR®-t.

Hírvilág

2020. ÁPRILIS 23.

A megfelelő konyhai higiénia csökkenti a fertőzés kockázatát

Az élelmiszerkezelés higiéniájának fokozása csökkenti a koronavírus fertőződés kockázatát is, és sok tekintetben megkönnyíti életünket. Ezt szem előtt tartva a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság és a TÉT Platform kiadványt állított össze, „Konyhai higiéniai és élelmiszer biztonsági útmutató humán járványügyi veszélyhelyzet idején” címmel, mely segíti a vásárlókat a biztonságos konyhai higiéniai és élelmiszer biztonsági folyamatok kialakításában és betartásában.

Hírvilág

2020. MÁRCIUS 19.

Koronavírus étkezési kisokos – infografikán a legfontosabb táplálkozási kérdések

A koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására az emberek drámai módon vásárolják fel a különböző élelmiszereket. A Napi Táptudás blog kezdeményezésére táplálkozástudományi szakemberek és dietetikusok, valamint szervezetek fogtak össze, így elkészült egy tájékoztató infografika, amely segít a lakosság számára a legégetőbb kérdéseket megválaszolni.

Hírvilág

2016. MÁJUS 06.

Elhunyt Rigó János akadémikus

Életének 90. évében, április 30-án elhunyt Rigó János, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, nyugalmazott dietetika szak- és tanszékvezető főiskolai tanár, a Országos Dietetikai Intézet egykori igazgatója.

Hírvilág

2015. AUGUSZTUS 31.

Tilos a szénsavas vagy cukrozott üdítő

Jogszabályváltozások - Szeptember 1-jétől alkalmazni kell a közétkeztetési rendeletet

PharmaPraxis

2015. JÚNIUS 29.

Népszerű a potencianövelő, ha hamis

Itthon is letiltják az illegális weboldalakat

Hírvilág

2015. JÚNIUS 22.

Egyre több az elvárás az élelmiszerekkel szemben

Élelmiszerbiztonság tananyagot fejlesztett négy hazai egyetem

PharmaPraxis

2015. MÁRCIUS 14.

Teljes körű felvilágosítást ír elő a törvény

Betarthatatlan elvárást fogalmaz meg a gyógyszerek alkalmazásáról szóló jogszabálynak (2005. évi XCV. törvény) az a paragrafusa, amely elrendeli, hogy valamennyi OTC gyógyszer kiadásakor a patikus köteles tájékoztatni a beteget a szer hatásairól és mellékhatásairól, az egyidejűleg szedett készítmények esetleges kölcsönhatásáról. A gyakorló gyógyszerész és az orvos-jogász egyaránt úgy véli, irreális az elvárás, és káoszt okozna a patikákban, ha szigorúan betartanák.

1.

Lege Artis Medicinae

2024;34(9)
2024 OKT 04.

2.

Lege Artis Medicinae

2024;34(9)
2024 OKT 04.

3.

Lege Artis Medicinae

2024;34(9)
2024 OKT 04.

4.

Lege Artis Medicinae

2024;34(9)
2024 OKT 04.

5.

Lege Artis Medicinae

2024;34(9)
2024 OKT 04.