Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 7

Egészségpolitika

2017. ÁPRILIS 03.

Csökkent a születéskor várható élettartam Magyarországon

A legfrissebb, tavaly márciusi demográfiai adatokat az Eurostat tavaly év végén hozta nyilvánosságra. Abból feketén-fehéren kiderül, hogy a magyarok, hosszú idő után, megint rosszabb kilátásokkal indulnak az életbe: 1993-óta, tavaly első ízben csökkent a születéskor várható élettartam.

Hírvilág

2016. JÚNIUS 16.

Lovász: szükség van természettudományi szaktárgyakra

Lovász László, az MTA elnöke köszöntőjében arról beszélt: szükség van természettudományi szaktárgyakra. Az a cél, hogy a fiataloknak, akik kikerülnek az iskolából, képük legyen a modern világról. De ez csak akkor valósulhat meg, ha megismerik, a tudományos eredmények milyen módszerekkel születnek - mutatott rá.

Hírvilág

2013. FEBRUÁR 14.

Hallgatók a tandíj és a felvételi vizsgák ellen

Szolidáris a magyar diáktüntetésekkel az osztrák hallgatói egyesület

Hírvilág

2012. MÁRCIUS 14.

Húsz év a tehetségekért

Az utóbbi időben feltűnt néhány reklám, amely a tehetségekkel foglalkozik.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Okosak a távol-keleti diákok

A nemzetközi tanulói teljesítménymérés programja, a PISA háromévente a világ 65 országában hasonlítja össze a tizenöt éves diákok – összesen 470 000 fiatal - képességeit. Legutóbb a sanghaji tanulók érték el a legjobb eredményeket.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A Harvad értékesítette TEVA részvényeit

A Harvard Management Company hivatalosan is értesítette az Amerikai Értékpapír és Tőzsde Felügyelet (US Securities and Exchange Commission), hogy 2010 második felében minden izraeli cégben lévő tulajdonrészét érékesítette. Az indokolás nélküli lépés politikai találgatásokra ad okot.

Gondolat

2011. AUGUSZTUS 15.

Az emberi test mint „üzenőfelület”

Interjú dr. Túry Ferenc egyetemi tanárral, a Semmelweis Egyetem Magatartás-tudományi Intézetének igazgatójával, a Magyar Pszichiátriai Társaság Evészavar Munkacsoportjának elnökével.