Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 5

Egészségpolitika

2013. FEBRUÁR 28.

Innovációs szakadék?

A Royal Philips Electronics bemutatta a " Meaningful Innovation Indexet" a Világgazdasági Fórumon a svájci Davosban. Az új index több országra kiterjedő mérése során 5000-személy innovációkkal kapcsolatos igényeit, attitűdjeit és elvárásait vizsgálták. Az öt kulcsfontosságú piacon (Kína, Hollandia, Szaud Arábia, Oroszország, U.S.A.) elvégzett mérés azt mutatja, hogy hatalmas az étvágy az innovációkra, melyek révén valódi változást remélnek az emberek mindennapi életükben.

Hírvilág

2013. JANUÁR 15.

Klinikum

2012. OKTÓBER 04.

A jövő kiszámítható?

A LAM szerkesztőinek felkérésére Barabási Albert-László új kötetét Sulyok Miklós matematikus-gasztrofilosz, Buda Béla pszichiáter-társadalomtudós és Gáspár Csaba adatbányász értékelte.

Hírvilág

2012. AUGUSZTUS 04.

Sebészeti boncolás és fényorgona

Kutatók éjszakája - Rendezvények szeptemberben hatvan helyszínen

Lege Artis Medicinae

1991. SZEPTEMBER 25.

Az egészségügy jövői

MATOS Lajos

A szerző az egészségügyi jövőkutatás mód szereit és témáit vázolja. Az egészségügyi futurologiában módszertanilag kétféle lehetőség van a jövő megközelítésére. A descriptiv módszer során igyekszünk leírni a várható eseményeket, így készülve föl a jövőre, hogy terveket készíthessünk. A prescriptiv megközelítés lényege az, hogy elképzeljük a kívánatos jövőt, figyelembe véve a várható társadalmi és technikai változásokat és kiválasztjuk azokat a lépéseket, melyekkel az események a kívánatos jövő... tovább »