Hírvilág

Közös felelősség – egyéni egyensúly: Resztoratív művészet – művészetterápiás konferencia

2021. SZEPTEMBER 15.

2019. szeptember 18-án „A helyreállító igazságszolgáltatás és a művészetterápia kapcsolata” címmel konferenciát tartanak Budapesten.

Program

8.50 Megérkezés
9.00 – 10.00 Dr. Fellegi Borbála (szociálpolitikus, kriminológus, tréner): Mit értünk „resztorativitás” alatt? Mire van szüksége az elkövetőnek/áldozatnak és a társadalomnak egy bűncselekmény után – interaktív előadás
10.00 – 10.40 Geréb Zsuzsa (klinikai szakpszichológus és képzőművészet-terapeuta): A Mental Health Matters through Restorative Art (MHM) Erasmus+ projekt bemutatása
10.40 – 11.00 Kávészünet
11.00 – 11.45 Majoros Andrea (klinikai szakpszichológus és családterapeuta): A resztoratív igazságszolgáltatás értékrendje és etikája a hétköznapokban – előadás és közös alkotás
11.45 – 12.30 Dr. Kiss Virág (képzőművészet-terapeuta, EEK, ELTE egyetemi docens): Mi lehet a művészet szerepe a börtönökben? – az „Arts of Freedom” projekt (Erasmus+)
12.30 – 13.30 Ebédszünet
13.30 – 14.00 Nagy Brigitta (klinikai szakpszichológus és integratív terapeuta): Művészetterápiás eszközök a közösségformálásban
14.00 – 14.30 Kraiss Ildikó (képzőművészet-terapeuta) – Tehenes Bär Katalin (klinikai szakpszichológus): Mire képes a kreativitás? – A Ceglédi Toldi Ferenc Kórház gyakorlata az MHM tükrében
14.30 – 14.45 Kávészünet
14.45 – 16.00 Geréb Zsuzsa záró művészetterápiás workshopja

Jelentkezés:
az info@lelekbenotthon.hu e-mail címen
A program továbbra is ingyenes, csupán a terembérlethez és az eszközök költségéhez kérünk 3000,– Ft hozzájárulást.

Szervező:
Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Kapcsolódó anyagok

Klinikum

Az inzulinrezisztencia gyógyszeres kezelése

Az inzulinrezisztencia több betegség, szindróma pathogenezisében részt vesz, ezek közül a legfontosabb a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a polycystás ovarium szindróma

Gondolat

Miért vagyunk illetve miért nem vagyunk kaukázusiak?

A paleontológiai leletek és a genetikai vizsgálatok egyértelműen azt mutatják, hogy az emberiség Afrikából származik. Nem kellene használnunk az ezt tagadó, elavult kifejezést.

Gondolat

Szifilisz vagy hibás gének?

VIII. Henrik betegségei

Hírvilág

A H1N1 elleni védőoltás halálos, az idegeket érintő betegséghez vezethet - egy vezető neurológus szerint

Az információ Nagy-Britanniában egy bizalmas levélben jutott el a vezető neurológusokhoz, akik értetlenkedve fogadták a hírt, hiszen már emberek millióinak, köztük gyermekeknek is megkezdődött az oltása.

Gondolat

Veszélyben az egyetemek autonómiája?

Tiltakozó közleményekkel „szavaznak” sorra az egyetemek az alapítványi átalakítás, illetve annak intézési módja ellen. Professzorok, munkatársak, hallgatók, legutóbb az MTA doktorai adtak ki hivatalos állásfoglalást. Megkérdeztünk „kívülállókat”, Freund Tamást, az MTA elnökét, Tillmann József filozófus, esztéta, egyetemi tanárt, Fleck Zoltán jogász, szociológust, tanszékvezető egyetemi tanárt a kialakult helyzetről, a folyamatról, illetve Fábián Istvánt, a debreceni egyetem korábbi rektorát is. Többen a tudományos és kutatómunka, az egyetemi autonómia ellehetetlenülésétől félnek, veszélyes ugyanis, ha ezek a szellemi műhelyek politikai irányítás alá kerülnek. Az MTA elnöke kiemelte az egyetemi autonómia tiszteletben tartásának és a döntések előtti tisztázó vitáknak a fontosságát.