Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 9

Hírvilág

2015. FEBRUÁR 23.

A fekete csokoládé javít a bőr élettanán

Bőröregedést gátló csokoládét fejlesztettek ki brit tudósok

Hírvilág

2013. AUGUSZTUS 28.

A kakaó és az egészség

A kakaófogyasztás vérnyomás-, vércukorszint-csökkentő és antioxidáns hatása mérsékelt hypercholesterinaemiában

LAM Extra Háziorvosoknak

2012. FEBRUÁR 20.

Pycnogenol a klinikai gyakorlatban

KISS István, TAVASZY Mariann, FARSANG Csaba

A polifenolok csoportjába tartozó flavonoidok megtalálhatók számos növényben, nagy koncentrációban a francia tengerparti fenyőfa kérgében is. A szerzők összefoglalják a francia tengerparti fenyőkéreg standardizált kivonatával (French maritime pine bark extraxt), a pycnogenollal végzett széles körű kísérletes és klinikai kutatások során kapott eredményeket. A pycnogenol csökkenti a szabad gyökök képződését és hatásait (antioxidáns hatás). Gyulladáscsökkentő hatású, az eNOS-szintézis... tovább »

Lege Artis Medicinae

2011. OKTÓBER 20.

Pycnogenol a klinikai gyakorlatban

KISS István, TAVASZY Mariann, FARSANG Csaba

A polifenolok csoportjába tartozó flavonoidok megtalálhatók számos növényben, nagy koncentrációban a francia tengerparti fenyőfa kérgében is. A szerzők összefoglalják a francia tengerparti fenyőkéreg standardizált kivonatával (French maritime pine bark extraxt), a pycnogenollal végzett széles körű kísérletes és klinikai kutatások során kapott eredményeket. A pycnogenol csökkenti a szabad gyökök képződését és hatásait (antioxidáns hatás). Gyulladáscsökkentő hatású, az eNOS-szintézis... tovább »

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Ízletes étkek és az emlőrák-prevenció

A kínai nők között a sok szárított vagy friss gombát fogyasztók körében kisebb az emlőrák kockázata, különösen, ha sok zöld teát is isznak.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A gránátalma hatékony lehet az emlőrák ellen?

A legújabb kutatások szerint egy gránátalmában található vegyület gátolhatja az ösztrogénreceptor-pozitív emlőrák kialakulását.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A mérsékelt borfogyasztás javíthatja a kognitív funkciókat

Egy új tanulmány szerint a mérsékelt borfogyasztók minden egyéb körülménytől függetlenül jobb eredményeket értek el a kognitív – emlékezés, észlelés, megfigyelőképesség – funkciókat vizsgáló teszteken.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a biozöldségeknek

A biokertészetben termesztett hagyma, répa és burgonya nem tartalmaz nagyobb mennyiségű antioxidánst, mint a hagyományos módon termesztett zöldségek - a legújabb kutatások szerint.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Egyértelmű bizonyíték a vörösbor előnyös hatásairól!

Ma már szinte közhelynek számít, hogy naponta egy-két deci vörösbor elfogyasztása jó hatással van az egészségünkre, de az már nem közismert, hogy mi ennek az oka.