Hírvilág

Kultlipótváros

2013. NOVEMBER 06.- Koncertekkel, könyvbemutatókkal, vezetett sétákkal és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket a csütörtökön kezdődő Kultlipótváros fesztiválon Újlipótvárosban.

A vasárnapig tartó eseménysorozat állandó programjaként népszerű színészek mondanak mesét gyerekeknek. A Vígszínháztól minden nap vezetett séta indul Lipóciába Róbert Péter történész vezetésével - közölték a szervezők az MTI-vel.

A programsorozat négy napja alatt a Kino Caféban rendezik meg a II. Zsidó Filmfesztivált (ZSIFI), amelyen kilenc játékfilm, nyolc dokumentumfilm, tíz izraeli kisfilm és egy nyolc darabból álló, Garas Dezsőt megidéző retrospektív válogatás szerepel.
Csütörtökön és pénteken Pogány Judit várja a gyerekeket a Parksarok-Gyermek Kulturális Központban, szombaton Gubás Gabi zenés mesekoncertje Csigalétra címmel a Kino Caféban lesz hallható és látható.

Az Örkény Könyvesboltban csütörtökön mutatják be az ausztriai lichtenwörthi haláltáborban fogva tartott nők receptjeit tartalmazó Szakácskönyv a túlélésért című kötetet, amelyről Czingel Szilvia szerkesztő, Závada Pál író és Gyáni Gábor történész beszélget.

Pénteken Hidas Judit Hotel Havanna című novelláskötetét Forgách András író és Váradi Péter, a L’Harmattan Kiadó főszerkesztője mutatja be a Kazinczy utcai Kirakatban. Szombaton a Téli piknik Segal Viktorral című könyvet ismerhetik meg az érdeklődők a Budapest Jazz Clubban. Ugyanitt Mautner Zsófia gasztroblogger tart "ízelítőt" a látogatóknak.
Pénteken mások mellett Woody Allen Manhattan és Joel Coen A nagy Lebowski című filmjének részleteire Gájer Bálint, Lombos ElMarci és a Juhász Attila Jazz Quartett zenél a Budapest Jazz Clubban.

Raj Ráchel tortadíszítő workshopot tart vasárnap a Kabbala Cukrászdában. A Budapest Jazz Clubban lesz kóserétel-kóstoló is, majd Marcsa Attila szerkesztő-műsorvezető beszélget Fritz Zsuzsával, a Bálint Ház igazgatójával Játék az élet címmel, közreműködik Kerekes Viktória és Huzella Júlia színész - olvasható a tájékoztatóban.

I 2013. november 6., szerda

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok