Hírvilág

Elégedett betegek, könnyebb gyógyítás

2012. MÁJUS 09.

„A betegeim hálásak, hogy odafigyelek rájuk és ellátom őket minden olyan információval, ami ahhoz kell, hogy jobban érezzék magukat.”

Minden orvos arra törekszik, hogy munkáját elismerjék, gyógyító tevékenysége hatékony legyen. Ehhez természetesen szükség van a páciens együttműködésére is. Ezt több tényező is befolyásolja, ezek közül az egyik az információhiány. Ha a páciens nem kap elég információt betegségéről nem biztos, hogy be fogja tartani az orvos által javasolt terápiát. A teljes körű tájékoztatásra, a folyamatosan bővülő betegszám miatt egyre kevesebb idő jut. Ennek következtében előfordulhat, hogy a páciensek nem az orvos utasításainak megfelelően cselekednek, félbehagyják a terápiát, vagy csak nem megfelelően alkalmazzák azt. Ezért nagyon fontos, hogy egy olyan megoldást alkalmazzunk, ami az orvosnak nem okoz plusz terhet, ugyanakkor a páciens mégis megkapja azt, amire szüksége van.

A PraxisPlatform egy komplex megoldást kínál a problémára. A betegedukációs programokat kínáló rendszer, úgy ad megfelelő mennyiségű információt a betegségről és terápiáról a pácienseknek, hogy az orvost nem terheli le plusz munkával. A páciensek saját maguk dönthetik el, hogy milyen formában (sms, email, hanghívás) és mikor szeretnék megkapni a terápiájukhoz kapcsolódó üzeneteket. A páciens kezelőorvosának lesz hálás a tájékoztatásért, hiszen azokat saját orvosa aláírásával kapja meg. Az orvosnak ugyanakkor ez nem jelent plusz munkát. Az üzeneteket, amelyek automatikusan kerülnek kiküldésre, egy szakértőkből álló csapat állítja össze a gyógyszergyártókkal szorosan együttműködve. A kiküldött üzeneteket mind az orvos mind a páciens elolvashatja, így egy olyan mindig elérhető tudástár áll rendelkezésükre, ami segítséget nyújthat a terápia betartásában.

A PraxisPlatform 2011 októbere óta működik és azóta majdnem 2500 orvos és 18000 páciens csatlakozott hozzá. Dr. Ziegler Virág, aki az indulás óta tagja a rendszernek pár mondatban megfogalmazta miért szereti a PraxisPlatformot:

„A betegeim hálásak, hogy odafigyelek rájuk és ellátom őket minden olyan információval, ami ahhoz kell, hogy jobban érezzék magukat. Igyekszem minden betegre maximális figyelmet fordítani, de nem mindig jut időm arra, hogy mindenkivel annyit foglalkozzak, amennyit igazán szeretnék. A PraxisPlatform nem váltja ki a személyes törődést, de sokat segít benne: a betegeim hálásak, hogy odafigyelek rájuk és ellátom őket minden olyan információval, ami ahhoz kell, hogy jobban érezzék magukat. Mindezt úgy tehetem meg, hogy nem kerül különösebb erőfeszítésbe és éjjel-nappal rendelkezésre áll egy olyan eszköz, amin keresztül elérnek és én is elérhetem őket.”

Tájékoztassa Ön is pácienseit könnyedén a PraxisPlatform segítségével!

Bővebb információ: https://www.praxisplatform.hu/info

(x)

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok

COVID-19

Enyhe tünetmentes, SARS-CoV-2-fertőzött járóbetegeknél észlelt íz- és szagérzékelési változások

A Covid-19-ről szóló beszámolók a betegség súlyosságától függően, tünetileg leggyakrabban a lázat, a fáradtságot, a száraz köhögést, az izomfájdalmat és a légszomjat említik. Ugyanakkor a szerzők tudomása szerint eddig csak egy tanulmány foglalkozott Covid-19 fertőzötteknél a szag- vagy ízérzékelésben bekövetkezett változásokkal, és 34%-os prevalenciát állapítottak meg a kórházban kezeltek körében. Viszont a tanulmány nem közölt adatot a megváltozott érzékelés idejéről és a többi tünethez való viszonyáról.

COVID-19

A SARS-CoV-2-re adott antitest válasz COVID-19 betegekben

A SARS-CoV-2 vírus fertőzés kapcsán még nem ismerjük pontosan a szervezet antitest válaszát, illetve az antitestek kimutatásának klinikai értékét sem tudjuk még felmérni.

Gondolat

Münchhausen báró és az ő szindrómája

Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen báró, német katonatiszt, akinek neve a nagyotmondással forrott össze, 295 éve, 1720. május 11-én született.

COVID-19

Enyhe tünetmentes SARS-CoV-2-fertőzött betegeknél észlelt íz- és illatérzékelés-változás

Az egyes jelentések és tudományos publikációk a SARS CoV-2 vírussal fertőzött betegek tünetei között leggyakrabban a lázat, a fáradtságot, a száraz köhögést, az izomfájdalmat és a légszomjat említik. Ugyanakkor enyhe tüneteket mutató betegek gyakran számoltak be a szag- vagy ízérzékelésben bekövetkezett változásokról, mint a megbetegedés általuk tapasztalt első jeléről.

COVID-19

COVID-19: gasztrointesztinális tünetek

A szerzők szerkesztőségi levél formájában hívják fel a figyelmet arra, hogy a 2019 decembere óta világjárvánnyá lett coronavírus betegség 2019 (COVID-19) okozója, az új coronavirus (SARS-CoV-2) az ismert légzőszervi panaszok mellett gasztrointesztinális tüneteket is okozhat. Enyhe tünetekről van szó: émelygés, hányinger, nem súlyos hasmenés, melyeknek összefüggését a járvánnyal gyakran nem ismerik fel, jóllehet egyértelműen kimutatható a SARS-CoV-jelenléte a tápcsatornából vett biopsziás anyagban éppúgy, mint a székletben. Az emésztőszervi tünetek megelőzhetik a légúti tüneteket. A kezdeti tünetek felismerése nagy jelentőségű, mert lehetővé teszi a fertőzés korai diagnózisát és a beteg izolálását, még a léguti tünetek megjelenése előtt. Jelenleg nem tisztázott fontos szempont a fertőzőképesség megállapítása a gasztrointesztinális COVID-19 eseteiben.