Hírvilág

A francia film szerelmeseinek

2012. JÚNIUS 23.

Hat francia filmet vetítenek a margitszigeti Holdudvarban hétfőtől hetente; olyan új francia alkotásokat választottak, amelyeket még nem láthatott a magyar közönség. Ursula Meier Nővér című filmjét mutatják be a nyitónapon a rendezőnő részvételével. A filmdráma Svájcban egy luxus síparadicsomban játszódik. A 12 éves Simon az ipari városrészben él munkanélküli nővérével, és gazdag turistáktól lop sífelszereléseket, majd eladja őket a helyi gyerekeknek.

A hétfői szabadtéri filmvetítéseken 2009 és 2012 között készült alkotásokat láthat a közönség. A legrégebbi film Angelo Cianci 2009-ben készült filmje, a Legfelső emelet balra című vígjáték. Francois, a film főhőse végrehajtó, akit szeptember 11-én egy apa és izgága fia túszul ejt, majd a három férfi 24 órát tölt összezárva egy panelház hetedik emeletén és várja a terrorelhárítókat. A filmet július 23-án játsszák.

Sylvie Testud Valaki más élete című filmjében Juliette Binoche és Mathieu Kassovitz játssza a főszerepet, a film a negyvenéves Marie-ról szól, aki egy reggel arra ébred, hogy több mint egy évtized kiesett életéből, és ismét huszonötnek érzi magát. A filmet július 2-án vetítik.

Julie Bertuccelli Fa című filmdrámájában Charlotte Gainsbourg, Morgana Davies, Christian Byers és az új-zélandi, magyar származású Csókás Márton játsszák a főbb szerepeket. Egy ausztrál farmon játszódik a július 9-én műsorra tűzött film.

Pierre Pinaud Beszélj róla című alkotását július 16-án láthatják a nézők Karin Viard főszereplésével. A rádiós műsorvezető, Mélina éjjelente humorral és tabuk nélkül válaszol a hallgatók kérdéseire, a hangját egy ország ismeri, de az arcát senki sem. Egy nap elhatározza, hogy felkutatatja az anyját, akivel soha nem találkozott.

Két rövidfilm is látható majd Guillaume Brac rendezőtől, az egyik a 24 perces Le Naufragé, a másik az 58 perces Un monde sans femmes című fikciós alkotás, mindkét filmet július 30-án vetítik.

MTI

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok

Gondolat

Münchhausen báró és az ő szindrómája

Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen báró, német katonatiszt, akinek neve a nagyotmondással forrott össze, 295 éve, 1720. május 11-én született.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Gondolat

Szifilisz vagy hibás gének?

VIII. Henrik betegségei

Gondolat

Gyömrői Edit – pszichoanalízisen innen és túl

Hosszú életútja végigkísérte a 20. századot, pályáját rekordmennyiségű lakóhely-, nyelv-, név- és szakmaváltás kísérte.

Ökológia

Minamata kór – Valami új a nap alatt

A kötet alapján teljes bizonyossággal látható, hogy a klíma változása, a tiszta ivóvíz hiánya, a lecsökkent biológiai sokféleség rengeteg viszontagságot hoz még az emberiség számára.