Gondolat

Programajánló: Vivant - Finisszázs

2016. JÚNIUS 08.

Kőszeghy Flóra tárlatvezetéssel egybekötött finisszázst tart 2016. június 10-én 19.00-tól a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) kiállítótermében.

Helyszín: MÉSZ-kiállítóterem, 1088 Budapest, Ötpacsirta utca 2

Időpont: 2016. június 10. 19.00

A festő tárgyrészleteket tartalmazó nagy méretű festményei mellett az eredeti tárgyak is megtekinthetőek. Ezzel egyfajta négyszereplős dialógust kezdeményez a néző, a tárgy, a festmény és a festő között. A léptékvesztés érzete mellett a részletre, a pillanatra való rácsodálkozás is indokolja a sajátos komponálatlanságot. A festő az elevennel jellemzi műveit.

De az elevent, mint elméleti értelmezési lehetőséget használja. Az eleven a befogadó, mint aktív szemlélő, ezáltal az eleven a festményeken a megteremtő személyen keresztül működő folyamatként jelenik meg. Így részben elveszti létjogosultságát a befogadó-tárgy felosztás is és a folyamatos értelmező alkotás került kulcsszerepbe. A költőien eleven, mint alkotói reflexiók által megelevenedő pillanatok megtalálása majd ezek alkotásokon keresztül történő megélése.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1717273665200358/

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Gondolat

Münchhausen báró és az ő szindrómája

Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen báró, német katonatiszt, akinek neve a nagyotmondással forrott össze, 295 éve, 1720. május 11-én született.

Gondolat

Miért vagyunk illetve miért nem vagyunk kaukázusiak?

A paleontológiai leletek és a genetikai vizsgálatok egyértelműen azt mutatják, hogy az emberiség Afrikából származik. Nem kellene használnunk az ezt tagadó, elavult kifejezést.

Gondolat

Szifilisz vagy hibás gének?

VIII. Henrik betegségei

Gondolat

A Koenzim Q10 klinikai jelentősége

Q10 Szimpózium Anna Grand Hotel 2011. október 1. Balatonfüred

Gondolat

A szem és a látás a Bibliában

RÁCZ Péter

A látásra vonatkozó igehelyek és értelmezésük, szimbolikus jelentőségük a Bibliában.

Kapcsolódó anyagok

Gondolat

Húshorizontok dicsfényben

Filp Csaba képzőművész alkotói és akadémiai pályája bővelkedik az elismerésekben: Munkácsy Mihály-díjas, DLA, egyetemi docens, tanszékvezető a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Amiről ebben az írásban szó lesz, mégsem a felsorolt kiválóságok valamelyike, hanem Filp szoros kötődése a gasztronómiához, melynek visszfénye – szerencsénkre – esik művészetére is.

PharmaPraxis

Minősített háziorvosok

A minőségi betegellátásért szövetkeztek a magánellátók

Gondolat

Erőszak és alkotás

Artemisia Gentileschi: az első nő, aki festőként lett híres

Gondolat

Irodalmi preparátum

Ritka az olyan irodalmi szöveg, amely ennyire a testi létezés valóságából indulna ki. Mély kultúrtörténeti érdeklődéssel és beleélőkészséggel fordul az egyes testi állapotok felé. A test milyenségéből, biológiai és kulturális meghatározottságából adódó élmények adják az elbeszélés anyagát – szó szerint anyagát.

Hírvilág

A festék hússá lényegül

Szabó Beáta festőművész Életműszerészet című kiállítása október 4-ig a Liget Galériában tekinthető meg. (A kiállítás a megnyitót követően csak e-mailben történő előzetes időpont-egyeztetéssel látogatható : ligal@c3.hu )