Hírvilág

Fényírók ingyenmozija

2014. FEBRUÁR 23.


Folyatódik a magyar filmművészet kortárs alkotóit és műveiket bemutató BKF Fényíró Filmklub, amelynek február 19-én kezdődő és négy héten át szerdánként megtartott előadásaira a budapesti Művész moziba ülhet be ingyen a közönség.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) Fényíró Filmklubjának idei folytatásában sorrendben Miklós Mari vágó, majd Molnár György, Enyedi Ildikó és Rohonyi Gábor, Török Ferenc, Ragályi Elemér, Salamon András, Bollók Csaba, Mundruczó Kornél, Bereményi Géza, Szaladják István és Tóth János lesz a vendég - olvasható a BKF honlapján.

A február 19-i első előadáson a BKF tanárával, Miklós Marival Vámos Zoltán rendező, a Fiatal Filmkészítők Egyesületének elnöke beszélget. A klubban ezen az estén a vágó munkái közül Gárdos Péter Utolsó blues című filmjét vetítik le teljes hosszában, de a nézők részleteket láthatnak az Oscar-díjra nevezett Jób lázadása, a Queen in Budapest, a Noé bárkája vagy a Sose halunk meg című alkotásokból is, amelyeknek szintén Miklós Mari volt a vágója.

A Fényíró Filmkubban február 26-án látják vendégül Molnár György rendezőt, akinek életművéből az Anna filmjét tekintheti meg a közönség. A Csukás Sándor operatőr által moderált beszélgetésben felidézik a filmes pályafutását is, akinek A varázsló álma című munkáját a New York-i Modern Művészetek Múzeumában archiválták.

Enyedi Ildikó március 5-én látogat el a filmklubba. A nézők Simon mágus című alkotását láthatják, amit - akárcsak a minden idők 12 legjobb magyar filmje közé választott Az én XX. századom című filmjét - ugyancsak Máthé Tibor operatőrrel forgatott.
A sorozat március 12-i vendége Rohonyi Gábor lesz. A gazdag reklámfilmes tapasztalattal rendelkező rendezőtől a Konyec című játékfilmet mutatják be a szervezők.

A részletes program a https://bkf.hu/muveszet/kepzesek/alapkepzesek/kameraman/fenyiro-filmklub/2013-2014 internetcímen olvasható.

A BKF Fényíró Filmklub minden előadása 19 órakor kezdődik a Művész moziban, újdonság, hogy idén már nemcsak a főiskola hallgatói, hanem minden érdeklő számára ingyenes a belépés. A jegyek korlátozott számban igényelhetők a filmszínház pénztárában.


2014. február 15., szombat

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok