Hírvilág

Csak kezelés volt, nyugta nem

2011. NOVEMBER 24.

Inkognitóban újabb magánklinikát ellenőriztek a fővárosban az adóellenőrök, akik ezúttal sem kaptak bizonylatot a kezelés ellenértékéről - közölte az adóhatóság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtöki közleménye szerint a hivatal munkatársai folytatják a szolgáltató szektor korábban kevésbé ellenőrzött ágazatainak, például a magánorvosi praxisoknak és a luxusszolgáltatóknak a vizsgálatát.

A közlemény ismerteti: az adóhatóság egyik adóellenőre derékfájásra hivatkozva jelentkezett be egy budapesti fájdalom-centrumban praktizáló, szolgáltatását méltányos áron hirdető orvoshoz. A vizsgálat közben "párja" a rendelő előterében várakozott.
Az ötperces vizit közben a páciensként megjelenő adóellenőr először akkor lepődött meg, amikor egy adag fájdalomcsillapító injekciót kapott, és csak ezután kérdezte meg tőle az orvos, allergiás-e valamilyen gyógyszerre. A szolgáltatás 12 ezer forintba került, amit már az időközben behívott másik adóellenőr fizetett ki.

A pár néhány perc várakozás után elköszönt, majd, "mint Columbo nyomozó, az ajtóból visszafordultak" - olvasható a közleményben. Miután felfedték kilétüket, az orvos azzal védekezett, hogy ő adott volna nyugtát, de nem volt rá ideje. A nyugtatömb egy táska mélyéről került elő, szemmel láthatóan csak ritkán használták, noha az adózó heti több alkalommal rendelt, a váró pedig ez alkalommal is tele volt.

A nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt akár egymillió forint bírság is kiszabható a jogszabály értelmében, és a mulasztó utólagos adóellenőrzésre is számíthat - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

MTI

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

COVID-19

Enyhe tünetmentes, SARS-CoV-2-fertőzött járóbetegeknél észlelt íz- és szagérzékelési változások

A Covid-19-ről szóló beszámolók a betegség súlyosságától függően, tünetileg leggyakrabban a lázat, a fáradtságot, a száraz köhögést, az izomfájdalmat és a légszomjat említik. Ugyanakkor a szerzők tudomása szerint eddig csak egy tanulmány foglalkozott Covid-19 fertőzötteknél a szag- vagy ízérzékelésben bekövetkezett változásokkal, és 34%-os prevalenciát állapítottak meg a kórházban kezeltek körében. Viszont a tanulmány nem közölt adatot a megváltozott érzékelés idejéről és a többi tünethez való viszonyáról.

COVID-19

A SARS-CoV-2-re adott antitest válasz COVID-19 betegekben

A SARS-CoV-2 vírus fertőzés kapcsán még nem ismerjük pontosan a szervezet antitest válaszát, illetve az antitestek kimutatásának klinikai értékét sem tudjuk még felmérni.

Gondolat

Münchhausen báró és az ő szindrómája

Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen báró, német katonatiszt, akinek neve a nagyotmondással forrott össze, 295 éve, 1720. május 11-én született.

Klinikum

Az inzulinrezisztencia gyógyszeres kezelése

Az inzulinrezisztencia több betegség, szindróma pathogenezisében részt vesz, ezek közül a legfontosabb a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a polycystás ovarium szindróma