Nővér - 2023;36(5)

Nővér

2023. OKTÓBER 30.

Az időskori szájhigiéné fontossága, és az ápolók bevonása az orális prevencióba

GÁLL Evelin Liza, GYÖNGYÖSI Fanni Nikolett, NÉMETH Anikó

Az idősek szájhigiénéje világszerte aggasztó képet mutat. Okai között legtöbbször magatartásbeli tényezők, gyógyszerek, különböző betegségek szerepelnek. A rossz szájhigiéné miatt paradontitis alakulhat ki, mely számos betegség okozója is lehet. Az időskori fogvesztés, rossz szájhigiéné azonban nem törvényszerű, és nem természetes folyamat!

Nővér

2023. OKTÓBER 30.

Szimuláció az ápolók gyakorlati képzésében

VIZVÁRI László

Az egészségügy területe folyamatosan fejlődik, és az ápolók szerepe kiemelkedő fontosságú a betegek optimális ellátásában és gyógyításában. Az ápolók gyakorlati oktatása elengedhetetlen ahhoz, hogy megszerezzék a szükséges készségeket és ismereteket a betegek komplex egészségügyi ellátásához.

Nővér

2023. OKTÓBER 30.

A sarcopenia, esendőség, esés és a szociális izoláció összefüggései – Egy irodalomelemzés a svéd statisztika tükrében

STALLER Judit

A vizsgálat célja összefüggéseket keresni a sarcopenia, esés, esendőség és a szociális izoláció között az idősek populációjában. 

Nővér

2023. OKTÓBER 30.

A cirkadián ritmus felborulásának zavara a Fejér Vármegyei Szent György Kórházban dolgozó ápolók körében

BUJDOSÓ Eszter

A vizsgálat célja, hogy feltérképezze azokat a pszichés és szomatikus zavarokat az ápolók körében, amelyeket az éjszakai műszak miatt felborult biológiai ritmus okozhat. 

Nővér

2023. OKTÓBER 30.

Gratulálunk!

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából az alábbi állami kitüntetéseket adományozta szakdolgozótársainknak.

Nővér

2023. OKTÓBER 30.

White Paper: Bemutatkozik a Dansac TRE™ Seal technológiája

MICHAEL Gerard TAYLOR

Az új termék kifejlesztésének célja az volt, hogy megoldást nyújtson a perisztomális bőrkomplikációkkal kapcsolatos problémák kezelésére. A perisztomális bőrszövődmények megelőzése számos kihívással jár, és ez az új termék segíthet támogatni ezeket az erőfeszítéseket.