Hírvilág

MSD, Schering-Plough: egyesülés

2011. AUGUSZTUS 15.

Noha a Merck/MSD és a Schering-Plough immár új globális szervezetet alkot, működésük egyelőre több országban, így Magyarországon is elkülönült marad, és az integráció időzítése piaconként eltérő lesz. Míg a jogi személyek neve piaconként változik, az egyesült vállalat neve az Egyesült Államokban és Kanadában Merck, Észak-Amerikán kívül pedig MSD lesz. A világ vezető egészségügyi vállalatainak egyikeként vényköteles gyógyszerek, oltóanyagok, vény nélkül kapható készítmények és állategészségügyi termékek széles választékát kínáljuk Önnek.

A két vállalat bevezetésre váró egyesített termékkínálatában 15-nél is több ígéretes, a fejlesztés utolsó szakaszában lévő termék szerepel, valamennyi korosztálynak úja t nyújtva. Jelenlétünk a világ több mint 100 országára - köztük fejlődő piacokra - terjed ki.

Új vállalatunk számos területen már vezető szerepet tölt be, ideértve a kardiológiát, a fertőző betegségeket, a diabéteszt, a légzőszervi betegségeket, az oltóanyagokat, a női egészséget, a napvédelmet és állategészségügyet, és emellett folyamatosan arra törekszünk, hogy meglévő kínálatunkat más területeken - mint például a neurológia, az onkológia és a bőrgyógyászat - kibővítsük. Legfőbb céljaink - az életmentés és az életminőség javítása - érdekében erős új pozíció kialakításán dolgozunk olyan kategóriákban, mint a biotechnológiai termékek.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ügyfeleinkben kérdések merülhetnek fel e fúziónak rájuk gyakorolt hatásaival kapcsolatban. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az átalakulásból Ön lehetőleg semmit se érezzen. Jelen levelemmel tájékoztatni szeretném Önt a z alábbiakról. Először is arról, hogy november 4-e óta én tölthetem be az MSD Magyarország ügyvezető igazgatói posztját.

Bizonyos ügyekben az MSD, a Schering-Plough vagy az Organon részéről másokkal is folyamatos kapcsolatban áll majd. Noha tervezünk olyan szervezeti változásokat, melyek befolyásolhatják egyes ügyfeleinkkel való kapcsolatunkat, ezek megvalósítását nem erre az évre tervezzük. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb tájékoztassuk az Önt érintő változásokról.

Másodszor, hangsúlyozni szeretném, hogy továbbra is elkötelezettek maradunk magyarországi tevékenységünkben, ami a korábbia khoz képest nem változik jelentősen. A telephelyekre és munkaerőre vonatkozó döntéseket még nem hoztuk meg. Jelenleg az Ön igényeinek kielégítésére összpontosítunk.

Az MSD-nél, az új Merck & Co., Inc. leányvállalatánál globális adatvédelmi programunk alapját az érintettek e tekintetben belénk vetett bizalmának megőrzése és megerősítése képezi.

A Merck & Co., Inc. adatvédelmi politikájáról a Merck.com oldalon olvashat bővebben. További információért kérjük, olvassa el a mellékelt Adatkezelési gyakorlattal kapcsolatos értesítő egészségügyi szakemberek számára című dokumentumot.

Budapest, 2009. november 4.

Robert Karl
Ügyvezető Igazgató b.a.
MSD Magyarország Kft.

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok

Hírvilág

LAM-díj 2009

A LAM-díj a legnagyobb összdíjazású orvostudományi díj - hangzott el az ünnepségen.

Gondolat

A szimbólumok és szertartások szerepe a modern kori ember életében

CSÖRGŐ Zoltán

Kezdetben úgy tűnt, hogy a tudományos gondolkodás uralkodóvá válása után az élet mindennapjainak mitológiai megközelítésű magyarázata elvesztette jelentőségét az emberi társadalmak életében. A felvilágosodás, majd a pozitivizmus - mert nem értette az értékeit - a tudomány “magasáról” lenézte, a babonás szokások szintjére degradálta, majd száműzte, eltűntette az emberiség évezredes tapasztalatait hagyományokba foglaló mitologikus és vallási formákat és helyükbe új hitet, a tudományba, mint az emberiség minden bajára gyógyírt nyújtó megismerő útba, minden kérdésre választ adó világmagyarázatába vetett hitet kínálta.

Hírvilág

LAM-díj 2010 - Beszámoló

Az 1995-ben alapított LAM-díj célja, hogy példaadó közlések jutalmazásával növelje a szerzői kedvet és a tudományos munka, valamint publikálás színvonalát. A LAM-díj maga egy Aszklépioszt ábrázoló bronzplakett, amely - a magyar orvostudományi folyóiratok között egyedülálló módon - pénzjutalommal is kiegészül. A 2010. január-december között a LAM-ban megjelent legjobb közlemények díjának ünnepélyes átadására 2011. október 17-én, a Barabás-villában került sor.

Klinikum

LAM-díj 2010 - Videobeszámoló

Az 1995-ben alapított LAM-díj célja, hogy példaadó közlések jutalmazásával növelje a szerzői kedvet és a tudományos munka, valamint publikálás színvonalát. A LAM-díj maga egy Aszklépioszt ábrázoló bronzplakett, amely - a magyar orvostudományi folyóiratok között egyedülálló módon - pénzjutalommal is kiegészül. A 2010. január-december között a LAM-ban megjelent legjobb közlemények díjának ünnepélyes átadására 2011. október 17-én, a Barabás-villában került sor.

Gondolat

Bordélyélet

NAGY Zsuzsanna

A prostitúció feltehetően egyidős az emberiséggel, szakrális, vendégbarátsággal összefüggő vagy profán, üzleti formái igen korán fellelhetők a különböző régészeti emlékekben.