Hírvilág

Hétköznapi példaképeink

2013. MÁJUS 28.


Példaképnek állítható hétköznapi hősöket, mindennapi embereket keres a Médiaunió Alapítvány kedden indult társadalmi célú kampánya, jelölni a www.joembertkeresunk.hu honlapon lehet.

A "Jó embert keresünk - Keressük Magyarország példaképeit" című kampány első szakaszában, szeptember végéig bárki jelölhet a saját környezetéből olyan hétköznapi embert, aki az ország nyilvánossága előtt nem ismert, de tettei, életszemlélete, társadalmi és közösségi szerepvállalása példaértékű.
A hétköznapok cselekvő embereit keressük, akikben megvan a jóra való készség - hangsúlyozta Geszti Péter, az alapítvány elnökségi tagja kedden, a kampányt beharangozó sajtótájékoztatón Budapesten.
A figyelemfelkeltést szolgáló kreatív anyagokban ismert emberek - mások mellett Szakcsi Lakatos Béla, Szily Nóra, Weisz Fanni, Hankiss Elemér és Novák Péter - mondják el gondolataikat saját példaképeikről, hogy mit jelent példaképnek lenni, illetve milyen értékek jellemzik azokat, akikre felnézhetünk - tette hozzá.

Az idei téma fő üzenete, hogy ismerjük föl a körülöttünk élőkben - embertársainkban, szomszédainkban és ismerőseinkben - azt a pozitív kisugárzást, erőt, teljesítményt és sikert, melyre érdemes odafigyelni, esetleg saját életstratégiánkban is felhasználni - mondta Schmidt Mária, a Médiaunió Alapítvány kuratóriumi elnöke, hozzátéve: ebben a kampányban olyan embereket keresnek, akik a mindennapi életben sokszor észre sem veszik, hogy mekkora teljesítményt visznek véghez, mert természetesnek veszik.

A második szakaszban, október-novemberben már a konkrét példaképeket mutatja be a Médiaunió Alapítvány a magyar médiában - ismertette a részleteket Mihók Attila, az alapítvány elnöke.
MTI 2013. május 28., kedd

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok

Ökológia

Minamata kór – Valami új a nap alatt

A kötet alapján teljes bizonyossággal látható, hogy a klíma változása, a tiszta ivóvíz hiánya, a lecsökkent biológiai sokféleség rengeteg viszontagságot hoz még az emberiség számára.

Klinikum

Ebadta lehetőségek: kutyás terápiák az egészségügyben műhelykonferencia

A Budai Családközpontú Lelki Egészség Centrum szervezésében 2018. szeptember 8-án került megrendezésre az Ebadta lehetőségek: kutyás terápiák az egészségügyben című műhelykonferencia a budapesti Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak Pszichiátriai és Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályán.

Gondolat

Mérgek a bőrön át

Tudjuk, hogy nemcsak az élelmiszerek tartalmazhatnak egészségre káros adalékokat, hanem hétköznapi tisztálkodó szereink is.

Gondolat

Spiritualitás és a pszichiátria

A pszichiátria mentális betegekkel foglalkozik, akiknek életéből az értelemmel telítettség és a cél elveszett. E betegek felépülése úgy is értelmezhető, hogy új célokat és értelmet kell, hogy találjanak, leginkább a barátok és a család támogatásával, akik osztoznak ezen értékekben. Az érték- és hiedelemrendszerbeli osztozás biztosítja az egyén számára az élet egyensúlyát, és azt a hajlandóságot, hogy ezen támogatásokkal adaptív módon küzdjön az élet során. Alapvető jelentőségű tehát, hogy az egyén megszerezze és használja azokat a készségeket, melyekkel saját jólétüket elősegítő spiritualitásukat felszínre tudják hozni.

Gondolat

Közös jelek, bábeli zűrzavar -- beszélgetés Boros Mátyás képzőművésszel

Régóta rajzoló ember vagyok, a családi legenda szerint a rácsos ágyban kezdődött. Az idők során akarva-akaratlanul kialakítottam olyan biztos pontokat, formákat, amelyeket rajzolás közben bármikor elő tudok venni.