Hírvilág

Különcök

BORCSICZKY Dóra

2011. AUGUSZTUS 15.Régimódi öregurak: „hétfőn jött egy betegem, aki eredetileg "klarinéton végzett" a főiskolán, de játszik tangóharmonikán is, a kenyerét (vagy a rávalót) pedig azzal kereste, hogy bárokban zongorázott. Eredetileg azért jött, mert elfogyott az Atoris-a (már csak egy szem volt belőle) - no, de ez nem a Paskál lenne, ha ezt csak "úgy" közölte volna. Öregúr megállt a rendelő közepén és dalra fakadt, hogy "csak egy nap a világ" (mert már csak másnapra volt koleszterinszint csökkentője) – kinn feketéllett a folyosó a türelmetlen betegektől, alig láttam a náthától, az asszisztensnő szeme sem rebbent... Feszengtünk, mire újfent dalra fakadt, hogy "egy rózsaszál szebben beszél"... itt hosszú sora következett azoknak a daloknak, amelyeket sose hallottam, és itt meg ott hatvanháromban meg tudom-is-én-mikor kiknek énekelt. A sokadik "de azt csak tetszik ismerni, hogy" után gondoltam, rábólintok valamelyikre, csak, hogy könnyebben szabaduljak.
Azt gondolhatnánk, hogy ezt már nem lehet tovább fokozni, de ez tévedés!
A bácsi feszt követelte, hogy "nevezzem meg a nótámat" mert legközelebb hozza a tangóharmónikáját és majd együtt danolunk egy jót…”


HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok