Hírvilág

Nő létünkre

2011. AUGUSZTUS 15.

Nő létére…iszik, …hagyja, hogy így beszéljenek vele, …milyen erőszakos, …miért nem ad jobban magára, …hogy képes így elhagyni magát,?…miért dolgozik ennyit?, …elhanyagolja a családját,…miért nem akar gyereket?

Gyakran elhangzó ítéletek ezek.

Különösen nehéz helyzetbe kerülnek azok a nők, akiket bűntudatuk, szégyenérzetük és az elutasítástól való félelmeik visszatartanak abban, hogy felismerjék és felvállalják a problémáikat, és segítséget kérjenek.

Márciustól, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával A Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Ambulancia nőknek szóló programokat indított be, a prevenciós színtértől indulva, az ártalomcsökkentő szolgáltatásokon át az ambuláns ellátásig. „Nő létünkre” címmel havonta ismeretterjesztő előadásokra és nyilvános beszélgetésekre, interaktív programokra várnak minden érdeklődőt,

"Régóta érzékeltük annak hiányát, hogy nincsenek specializálódottan nőknek szóló programjaink. A nemzetközi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a szenvedélybetegségben szenvedő és a szenvedélybetegekkel élő nőket megcélzó szolgáltatásokra nemcsak hogy nagy igény van, de a rájuk szabott programok sikeresek." közlik a programot meghirdető írásukban.

A Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Ambulancia "Nő létünkre" című női
programsorozatának következő rendezvénye 2010. május 6-án, csütörtökön este 6-kor lesz a Széchenyi Fürdőben.

"A szerelem mítosza - a társfüggőség valósága" című
előadás után beszélgetés kezdődik a felkért és civil vendégekkel a párkapcsolati társfüggőségről
A diskurzus a medencében folytatódik.

Regisztráció csak azoknak a hölgyeknek
szükséges, akik szeretnének ajándék (félárú) belépőt a beszélgetést követő
fürdéshez.

A regisztrációról és a további részletekről a www.kekpont.blog.hu címen
olvasható.

A rendezvényen természetesen férfiakat is szívesen látnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok