Hírvilág

Fuss a rákkutatásért!

2011. SZEPTEMBER 16.


Több mint 3 millió forintot tud orvosi műszer vásárlására fordítani a Fuss a Rákkutatásét! Alapítvány a jótékonysági futáson összegyűlt adományokból.

A Puskás Ferenc Stadionban múlt szombaton rendezett eseményen a szervezők becslése szerint több mint 2000 futó vett részt, ebből 1063 regisztrált. Az előzetes összesítések alapján a költségek levonása utáni eredmény 3 millió 423 ezer 500 forint, melyet a szervezők teljes egészében orvosi műszer vásárlására fordítanak - közölte az alapítvány.

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) a futást megelőzően országos gyűjtést hirdetett: az összegyűlt kétmillió forintot Túrós András, az OPSZ elnöke a helyszínen adta át. A vállalatok összesen 1 millió 550 ezer forinttal támogatták a rendezvényt, a regisztrált futókból származó bevétel 1 millió 594 ezer 500 forint volt. Az eseményre összesen 5 millió 473 ezer 500 forint gyűlt össze. Felajánlók híján a szervezőknek idén kiadást jelentett több olyan tétel, - trikó vásárlás, nyomtatás, bérleti díjak - melyeket az elmúlt években adományként kaptak, így az ez évi rendezvény költsége 2 millió 50 ezer forint volt.

A szervezők az adományokból származó megmaradt termékeket - üdítő, müzli, víz - az előző évekhez hasonlóan a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeinek és a Semmelweis Egyetem 1. számú Gyermekklinikájának adták át.
Az esemény után megmaradt pólókat az alapítvány 1000 forintért elárverezi, az ebből befolyó összeget is orvosi eszköz vásárlására fordítják.

MTI

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok

Hírvilág

Rákellenes világnap

A Rákellenes Világnapot immár 21 éve tartják minden év február 4-én. Idén van a Nemzetközi Rákellenes Unió (UICC) hároméves „Ez vagyok és ezt teszem” (I am and I will) kampány utolsó éve. A Magyar Rákellenes Liga mindenkit hív, hogy sétáljon, fusson, mozogjon velük 30 percet a Rákellenes Világnapon.

Hírvilág

Fuss a megfélemlítés ellen!

Megöltek a futót. Az erőszak akkor éri el célját, ha sikerül félelmet kiváltania.