Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 25

PharmaPraxis

2020. JANUÁR 27.

A betegek otthon tartott gyógyszereinek gyógyszerész általi áttekintése

A betegek otthon tartott gyógyszereinek gyógyszerész általi áttekintése (home medication review/home medicines review: HMR) egy olyan strukturált, betegközpontú és a beteg orvosával együttműködve végzett szolgáltatás, ami elősegíti a gyógyszerek optimális alkalmazását. A HMR során a gyógyszerész a körzeti orvossal való konzultáció után, a beteg egészségügyi információinak ismeretében, a beteg otthonában szisztematikusan áttekinti a beteg gyógyszereit, és azonosítja a gyógyszerekkel, illetve az... tovább »

Hírvilág

2016. JÚNIUS 22.

Danube Conference on Epigenetics

Following the success of the previous Epigenetic Conferences in Budapest (2012 and 2014) we are delighted to announce that the next Danube Conference on Epigenetics will be held on 5-8 October, 2016 again in Budapest.

PharmaPraxis

2014. NOVEMBER 24.

Megkönnyítik a munkámat a kombinációk - videointerjú Ábrahám Judittal

Jobb minőségű a beteggondozás a kombinált készítményekkel, javul a compliance és ezzel a terápiás eredmény

Klinikum

2014. NOVEMBER 24.

Nagyon jó a kombinált készítmény ár-érték aránya - videointerjú Nagy Gergővel

A betegek a gondozás során észlelik a gyógyszer hatékonyságát, javul a közérzetük, az életminőségük. Az európai irányelvek is támogatják a kombinált készítmények adását.

Klinikum

2014. NOVEMBER 17.

Nem elég csak a vérnyomást beállítani - videointerjú Bótyik Balázzsal

A társbetegségek holisztikus kezelése szükséges. Ez viszont egyszerre sok gyógyszer szedését is jelentheti, ami rontja a beteg-együttműködést. Ennek leküzdésében segítenek a kombinációs készítmények.

Klinikum

2014. NOVEMBER 17.

A diabeteses betegek kezelésének nehézségei - videointerjú Taybani Zoltánnal

Hosszú távon előzhető meg az életminőség romlása megfelelő terápiával. Felvilágosítással javítható a terápiás perzisztencia és adherencia.

Klinikum

2014. NOVEMBER 10.

A betegeknek egyszerű terápiára van szükségük - videointerjú Benczúr Bélával

A kockázati tényezők kezdetben még nem okoznak panaszokat, mégis kezelést igényel a veszélyeztetett ember a hosszú távú kilátásai javítása érdekében.

Klinikum

2014. NOVEMBER 10.

Mégis együttműködik a beteg - videointerjú Kiss Csabával

A korábban a gyógyszerszedést elutasító beteg a kombinált kezeléssel közel másfél éve célértéken van és továbbra is szedi a gyógyszerét.

Klinikum

2014. NOVEMBER 03.

Nagyobb szabadságot kérünk a dózisok megválasztásában - videointerjú Kóródi Tündével

Egy-két gyógyszerrel három-négy hatóanyaghoz is hozzájuthat a beteg. A kombinált készítmények segítik a komplex kezelés megvalósítását metabolikus szindrómában.

Hírvilág

2014. SZEPTEMBER 25.

Szeptember 28-án Szívünk Napja a Városligetben

A magyarok 52 százaléka keringési betegségekben hal meg, és a gyógykezelések fele is az ő ellátásukra irányul. Az egyik legnagyobb rizikófaktor a magas vérnyomás, amely mintegy 2,5 millió embert érint Magyarországon, egymillióan cukorbetegek, a lakosság fele pedig túlsúlyos.