Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 6

Nővér

2017. ÁPRILIS 30.

Az intermittáló tiszta önkatéterezés

NYILASI Anikó

Magyarországon régóta alkalmazott, de a gyermekápolásban kevésbé ismert beavatkozás leírása, rövid története, a módszer részletes ismertetetése, edukációjának felvázolása.

Klinikum

2017. FEBRUÁR 09.

Reumatológiai gyulladásos megbetegedések és családtervezés – a reumatológus szemével - A Figyelő 2017;1

SEVCIC Krisztina

Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy az RA-s nőknek kevesebb gyermekük születik, illetve gyakoribb köztük a gyermektelenség, különösen, ha fiatal életkorban (30 éves kor előtt) diagnosztizálják betegségüket, illetve ha a diagnózis felállításakor még nincs gyermekük.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Terhességi vitaminokkal autizmus ellen

Azok a nők, akik naponta nem szedtek terhességi vitamint terhességük első hónapjaiban, közel kétszer gyakrabban szültek autista gyermeket. Ha a betegség előfordult a családban, ráadásul vitamint sem szedtek a kismamák, a gyakoriság hétszeresre emelkedett, derül ki a Kalifornia Egyetem kutatóinak vizsgálataiból.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Biztonságosabb terápia epilepsziás kismamáknak

A négy leggyakoribb epilepsziagyógyszer terhesség alatti alkalmazása megemeli a születési rendellenességek valószínűségét, de a kutatók úgy vélik, sikerült megtalálniuk a legbiztonságosabb terápiát.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Komoly veszélyben vannak az elhízott anyák magzatai

Az elhízott anyák gyermekeiben gyakoribbak a veleszületett fejlődési rendellenességek. Lehetséges, hogy 100-ból 1 elhízott anya közvetlenül az elhízás miatt fog súlyos anomaliában szenvedő csecsemőt szülni.

Lege Artis Medicinae

1992. JÚNIUS 30.

Az embrió fejlődésének transvaginalis ultrahangvizsgálata koraterhességben (szonoembriológia) II. központi idegrendszer

CSABAY László, SZABÓ István, NÉMET János, PAPP Zoltán

A szerzők közleményük második részében a központi idegrendszer fejlődésének főbb fázisait tekintik át a terhesség első trimeszterében különös tekintettel ismét azokra az állomásokra, melyek nagy felbontóképességű készülék hüvelyi transducerével végzett ultrahangvizsgálattal is elkülöníthetők. A zárt velőcső a 40–44. napra alakul ki a neuroporus posterior záródásával, de ilyenkor agyi struktúra még nem ismerhető fel ultra hangvizsgálattal. A 7. héten a velőcső három elsődleges tágulata:... tovább »