Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 8

Lege Artis Medicinae

2017. MÁJUS 20.

A telemedicina hatása az orvos-beteg kapcsolat átalakulására orvosok körében végzett interjúk eredményei alapján

BÁN Attila

Bevezetés - Az orvos-beteg kapcsolat mindig is az ellátás nélkülözhetetlen részét képezte, azonban az infokommunikációs technológiák egészségügyi integrációjával párhuzamosan átalakul az orvos-beteg kommunikáció. Így e tanulmány célja, hogy megvizsgálja milyen hatást gyakorol a telemedicina erre a kapcsolatra. Módszerek - A kutatás során kvalitatív módszer alkalmazása történt, melynek eredményeként összesen 58 félig strukturált interjú (45 férfi, 13 nő) készült el telemedicinában jártas... tovább »

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A teleradiológia erőforrástakarékos és költséghatékony

Nagy Britanniában egyre nagyobb nyomás nehezedik a radiológiai osztályokra a szakorvosok hiánya miatt. Még a vizsgálatok és jelentéskészítések mindennapi áramlásának kezelése is olykor megoldhatatlan feladatnak tűnik, és a jelentési lemaradások oly félelmetes gyorsasággal halmozódhatnak, hogy az már a betegeket is veszélyezteti, és szankciók kockázatának teszik ki a kórházat.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Világszínvonalú képalkotó diagnosztika Nyíregyházán

Ma adták át a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház új, világszínvonalú képalkotó diagnosztikai központját. A korszerű technológia és a költséghatékony innovatív működtetésű rendszer segítségével a gyógyító osztályok és a képalkotó diagnosztikai részleg közvetlenebb kapcsolatot tud fenntartani és magasabb színvonalú, pontosabb diagnosztikára nyílik lehetőség.

Magyar Radiológia

2010. DECEMBER 27.

A teleradiológia jövője

ZÖLDI Péter

Dr. Györfi Zoltán az eRAD teleradiológiai és PACS-rendszert évtizede Magyarországon fejlesztő Képdoktor Kft. ügyvezető igazgatója. A Magyar Radiológia 2010. évi utolsó lapszámába szánt interjúban a múlt és jövő összefüggéseiről beszélgettünk.

Magyar Radiológia

2007. MÁRCIUS 20.

Távleletezés a radiológiában - lehetőség vagy veszély?

PALKÓ András

A teleradiológia a digitális képalkotó eljárások és az informatika fejlődésének köszönhetően a radiológiai diagnosztika számos kihívására választ adó technológiának tűnik. Segíthet az ellátás centralizálásában, az ügyeleti-sürgősségi ellátás támogatásában, a speciális szaktudást igénylő esetek pontos diagnosztizálásában. A képalkotó diagnosztikai leletezőtevékenység kiszervezése segíthet a munkaerőgondok megoldásában, a bérköltségek csökkentésében is. Ugyanakkor a teleradiológia alkalmazásának... tovább »

Magyar Radiológia

2005. OKTÓBER 10.

Az Első Közép-európai PACS Iskola Visegrád, 2005. szeptember 2-4.

HARKÁNYI Zoltán

Rendkívül aktuális témával, a radiológiai képek továbbításával, tárolásával, a teleradiológia hazai megteremtésével foglalkozott az a nemzetközi tanfolyam, amely igen kellemes körülmények között, a visegrádi Thermal Hotelben került megrendezésre.

Magyar Radiológia

2005. ÁPRILIS 10.

A Radiológiai Szakmai Kollégium ülései

PALKÓ András, FORRAI Gábor

A RADIOLÓGIAI SZAKMAI KOLLÉGIUM ÜLÉSEI 2005. február 23. Az MR-befogadási pályázat véleményezése: A kollégium véleményezte a beérkezett MR-többletkapacitási kérelmeket. A PACS és a teleradiológia fejlődési irányai, szakmai, jogi feltételrendszere: A technikai, szakmai minimumfeltételeket és ajánlásokat tartalmazó téma további részleteit tárgyalta meg a kollégium. A jogi kérdésekben a kollégium külső szakértők bevonását indítványozza. Az anyagban lesz egy tájékoztató jellegű fejezet a... tovább »

Magyar Radiológia

2005. FEBRUÁR 15.

A Digitális és Teleradiológiai Szekció születése és céljai

BÁGYI Péter

Az utóbbi évtizedekben a digitális röntgendetektorok és technikák fejlődése nagy léptekkel haladt. A radiológia - mint az egyik diagnosztikai szakterület - hasznosította a legtöbbet az informatika XX. század végi fejlődéséből. Szakmánkban ma már itthon is egyre szélesebb körű a digitális rendszerek elterjedtsége. A modern képalkotó berendezések többsége közvetlenül digitális formában készíti el az eredményt, így a képek számítógépes tárolása és továbbítása egyszerűvé vált.