Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 8

Hypertonia és Nephrologia

2021. AUGUSZTUS 24.

hirdetés

Az Európai Hypertonia Társaság 2021. évi irányelvei a rendelői, illetve rendelőn kívüli vérnyomásmérésről

A hypertonia (magasvérnyomás-betegség) világszerte a legfőbb morbiditásért, valamint mortalitásért felelős módosítható rizikófaktor. A hypertonia diagnózisának, valamint kezelésének alapja a vérnyomás mérése, melyet a további költséges vizsgálatok, valamint hosszútávú terápiás módszerek indikációjának megerősítéséhez vagy kizárásához rutinszerűen alkalmaznak. A nem megfelelő mérési módszer vagy pontatlan vérnyomásmérő használata potenciálisan a kórkép túldiagnosztizáláshoz és... tovább »

Hírvilág

2014. JÚLIUS 10.

Nem lehet szegény-gazdag ellátás

Készül a program: az egészségben eltöltött évek számát növelnék

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Lokalizált prosztatarák: felesleges a kezelés?

Kevéssé agresszív prosztatatumorra utaló szövettani lelet esetén megfelelő választás a beteg megfigyelése, kezelés nélkül.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Ötvenéves kor alatt javasolják a mammográfiát Nagy-Britanniában

Az 50 éves kor alatti nők szűrése következtében a daganat korábbi stádiumban diagnosztizálható, ami növeli a túlélés esélyét – állítják a londoni Mária Királynő Egyetem kutatói.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Háromdimenziós mammográffal könnyebben kimutatható az emlőrák

Az USA Élelmiszer és Gyógyszerellenőrzési Hivatala (FDA) elfogadta az első háromdimenziós mammográfiai szűrővizsgálatot 2011. február 11-én. A szakértők azt remélik, hogy az új technika javítani fogja az emlőrák korai kimutatását.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Idős nők mammográfiás szűrése: Újra fellángolt a vita

Még mindig nem tudjuk, hogy hasznos-e vagy ártalmas a mammográfiás szűrés a 80 évesnél idősebb nők számára. A vizsgálatok eredményei és az ajánlások között szakadék tátong…

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A gének ki-, illetve bekapcsolásától függ a daganat agresszivitása

Egy újfajta módszer segítségével jósolják meg a Memorial Sloan-Kettering Rákközpont kutatói, hogy melyik emlőrák fog szétterjedni a szervezetben és melyik nem.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Emlőrák: szűrés = túldiagnosztizálás?

A lakosságszintű mammográfiás szűrés együtt jár az emlőrák nagyobb incidenciájával, a túldiagnosztizálás becsült aránya több mint 50%.