Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 5

COVID-19

2020. MÁJUS 04.

Gyakorlati tanácsok diabeteses COVID-19-betegek kezeléséhez

A diabetes az egyik legfontosabb társbetegség, amely fokozza mindhárom ismert humán pathogén coronavirus-fertőzés súlyosságát (a COVID-19-betegek 20-50%-a diabeteses). A diabeteses COVID-19-betegek körében nagyobb a hiperglikémia és a súlyos szövődmények kockázata, továbbá a SARS-CoV-2 infekció a hasnyálmirigy károsítása révén az újonnan kialakuló cukorbetegség esélyét is növelheti. A világ 12 országából, 20 vezető szakember által jegyzett Lancet-tanulmány bemutatja a SARS-CoV-2 infekció és a... tovább »

Hypertonia és Nephrologia

2020. FEBRUÁR 20.

A sztatinterápia intenzitása és a mortalitás összefüggése atheroscleroticus cardiovascularis betegeknél

VÁRALLYAY Zoltán

Atheroscleroticus cardiovascularis betegeknél (ASCVD) szekunder prevencióban alkalmazott sztatinterápia csökkenti a cardiovascularis események és halálozás gyakoriságát kontrollált, randomizált vizsgálatok (CRT) alapján. A vizsgálatok azt is igazolták, hogy a nagy dózisú sztatinterápia (40-80 mg/nap atorvasztatin; 20-40 mg/nap rozuvasztatin) hatékonyabban csökkenti a cardiovascularis eseményeket, mint a mérsékelt vagy alacsony dózis. Maximális dózis az arteriosclerosis regresszióját igazolta,... tovább »

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Lehet, hogy sok sztatint írnak fel az orvosok?

Lehetséges, hogy a koleszterincsökkentő sztatinokból, a szívbetegségben szenvedők csodagyógyszereiből, az orvosok túl sokat írnak fel megelőzés céljából az egészséges felnőtteknek – írja egy új tanulmány.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A sztatinok fokozzák a cukorbetegség rizikóját?

Egy új vizsgálat szerint a sztatinterápia 9%-kal növeli a diabétesz kialakulásának kockázatát.

Klinikum

2011. AUGUSZTUS 15.

A sztatinok fokozzák a cukorbetegség rizikóját?

Egy új vizsgálat szerint a sztatinterápia 9%-kal növeli a diabétesz kialakulásának kockázatát.