Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 14

Nővér

2021. AUGUSZTUS 31.

Gyermekek temperamentumának és szüleik fogászati félelmének hatása a saját fogászati félelmük kialakulására és mértékére

APRÓ Zoltán, NÉMETH Anikó

Vizsgálat célja volt felmérni a 7-9 éves gyermekek fogászati félelmének mértékét, annak összefüggését a szájápolási szokásaikkal, a temperamentumukkal. Emellett vizsgálni kívántuk azt is, hogy a szülők fogászati félelme milyen összefüggésben van a gyermekük fogászati félelmével. A keresztmetszeti vizsgálat egy saját szerkesztésű kérdőívvel történt 2017. december és 2018. január között. 70 kitöltő válaszainak értékelése SPSS 22.0 statisztikai programmal, leíró statisztikával, kétmintás T- és... tovább »

Egészségpolitika

2015. SZEPTEMBER 30.

Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a... tovább »

Klinikum

2015. MÁJUS 12.

A humán mikrobiom titokzatos arca

Eddig ismeretlen oldaláról mutatkozott be az emberi bioflóra: egy nyugati civilizációtól elzárt dél-amerikai indián törzs mikrobiom vizsgálata szerint a természetes körülmények között élő népcsoport baktériumflórája az eddigi legsokszínűbb humán flórának bizonyult. Bár korábban a törzs tagjai nem részesültek szintetikus antibiotikum kezelésben, a mikrobiom genetikai elemzése során mesterséges antibiotikumokkal szembeni rezisztencia géneket is sikerült azonosítani.

Hírvilág

2012. SZEPTEMBER 19.

Szervezett szájüregi szűrés kellene

Drámaian magas a szájüregi rák gyakorisága Magyarországon

Hírvilág

2012. MÁJUS 18.

Egyetemi dentálhigiénikus-képzés Szegeden

Egyetemi dentálhigiénikus-képzés indítását tervezik az SZTE

Hírvilág

2012. ÁPRILIS 26.

Önkéntes orvosok Erdélyben

Hargita megyében szűrnek, gyógyítanak az önkéntes orvosok

Hírvilág

2011. SZEPTEMBER 29.

Az orvoson múlik a legtöbb

Egyre több a fogászati implantáció, így a hibák száma is növekszik.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Bevonat a tejfogon

Fluoridréteggel védenék a gyerekek fogait

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Jó szájhigiénével megelőzhető a terhességi fogínygyulladás

Terhesség alatt jelentős változások zajlanak a szájüregben is. A kismamák gyakran tapasztalnak fogínygyulladást, terhességi duzzanatokat, a fogíny enyhe vagy akár jelentős duzzanatát is.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A terhes nők fogínykezelése nem veszélyes magzataikra

Az állapotos nők biztonsággal kezeltethetik fogínygyulladásukat, mert a terápia nem veszélyezteti gyermekük egészségét – egy új tanulmány szerint.