Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 10

Klinikum

2018. SZEPTEMBER 18.

Szénhidrátfogyasztás és mortalitás

Bár számos randomizált kontrollált vizsgálat tanulmányozta az alacsony szénhidráttartalmú diéták hatását, és ezek azt mutatták, hogy rövid távon a testsúly és a kardiometabolikus kockázat csökkenésével járnak együtt, a hosszabb utánkövetés nehéz kivitelezhetősége miatt ezek a tanulmányok nem szolgáltattak adatot a mortalitási kockázat alakulásával kapcsolatban.

Klinikum

2016. OKTÓBER 11.

Az adherencia és jelentősége a reumatológiai betegek ellátásában – ahogyan azt a szakdolgozó látja - A Figyelő 2016;1

MARGITHÁZINÉ Szabó Emese

Az adherencia WHO szerinti definíciója „az egyén egészségügyi szakemberrel egyeztetett ajánlásoknak megfelelő viselkedése a gyógyszerszedés, diéta és az életmódváltozás területén”. A beteg az egészségügyi dolgozókkal együtt a gyógyítás aktív részesévé kell, hogy váljon.

Klinikum

2012. JÚNIUS 06.

Ca-intake.hu

A Ca-intake.hu vizsgálat jelentőségéről, lebonyolításáról és tanulságairól.

Hírvilág

2012. MÁJUS 06.

A "nem hollywoodi" filmek Párizsban

Független filmek fesztiválja a Champs-Elysées-n

Gondolat

2012. ÁPRILIS 23.

Indiánok és a szerencsejáték-biznisz

Hazárdjátékkal a nemzetépítés felé - A szuverenitás bizarr vonásai

Hírvilág

2012. FEBRUÁR 23.

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van... tovább »

LAM KID

2011. DECEMBER 23.

A Ca-Intake.hu vizsgálat eredményei - Az osteoporosis bázisterápiájának részeként alkalmazott kalciumpótlás több, mint rutinlépés

LAKATOS Péter, SPEER Gábor, DOMBAI Péter, ZAJZON Gergely

A kalciumbevitel az osteoporosis bázisterápiájának számít. Ismert, hogy elégtelen kalciumbevitel esetén az osteoporosis speciális gyógyszerei sem tudják kifejteni hatásukat. Jelen vizsgálatunkban a hazai alimentáris és szupplementációs kalciumbevitel elemzését céloztuk meg az egész országra kiterjedő reprezentatív felmérés segítségével. A vizsgálatba osteoporoticus betegeket vontunk be. Meghatároztuk az étkezéssel bevitt napi kalcium mennyiségét és a szupplementációs átlagdózist. Az... tovább »

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Gyógynövénytermékek és vérhígítók: együtt veszélyesek

Az alvadásgátló-vérhígító hatású warfarint szedő betegeknél megnő a szövődmények száma, ha egyúttal táplálékkiegészítőket is szednek – derült ki egy új kutatásból.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Következetlenek a D-vitamin bevitellel kapcsolatos kutatások

A D-vitamint és a kalciumot a rák, a szívbetegség és más betegségek lehetséges ellenszereként tartják számon. Az amerikai és kanadai orvosokból álló testület szerint azonban a duó biztosan csak a csontok egészségét javítja.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A migrén kapcsolatban lehet a szívbetegséggel

Kapcsolatban lehetnek a gyermekkori migrén bizonyos típusai az egyik gyakori veleszületett szívbetegséggel.