Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 5

Idegtudományok

2020. AUGUSZTUS 31.

Glutamát- és szerotonerg mechanizmus magyarázhatja a rapid antidepresszáns hatást

A Nature kiadójának lapjában (Translational Psychiatry) megjelent vizsgálat megmagyarázza a ketamin paradigmaváltást eredményező hatásának mechanizmusát, és biomarkerrel is szolgál a depresszió kezeléséhez.

Idegtudományok

2019. JANUÁR 08.

Neurokannabisz

Főleg a Cannabis/kender hatóanyagainak idegrendszeri működéséről és neurológiai, pszichiátriai kórképekben kifejtett terápiás hatásairól volt szó a második magyarországi Orvosi Kannabisz Konferencián, aminek első napján a szakemberek, második napján a betegek és a laikus érdeklődők nyelvén folyt a kommunikáció.

Hírvilág

2012. OKTÓBER 04.

Egy lépéssel a rák előtt

Tudományos szempontok szerint kellene rangsorolni a daganatos betegek terápiáját kiegészítő, szabadon vásárolható készítményeket.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A ketamin hatása terápiarezisztens bipoláris depresszióban

Az Archives of General Psychiatry e havi számában megjelent egyik tanulmány szerint a ketamin nevű érzéstelenítő szer infúzióban beadva néhány perc alatt javítja a súlyos bipoláris depresszióban szenvedő betegek kedélyállapotát.

Lege Artis Medicinae

2007. MÁRCIUS 19.

Felvértezett kórokozók Az extenzív gyógyszerrezisztens tuberculosis kialakulása és terjedése

VADÁSZ Imre

A XX. század második felében jelent meg a tuberculosisnak egy újabb, a korábbiaknál nehezebben gyógyítható, rosszabb prognózisú, multirezisztens formája (multidrug resistant tuberculosis: MDR).