Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 8

Klinikum

2017. ÁPRILIS 03.

A testedzésen alapuló rehabilitációs terápia alkalmazása pulmonális hypertoniában

A legújabb kutatási eredmények arra utalnak, hogy a testedzésen alapuló rehabilitáció alkalmazásával komoly terápiás súllyal bíró javulást lehet előidézni a pulmonalis hypertoniában szenvedő betegek fizikális állapotában

Idegtudományok

2012. MÁRCIUS 26.

A fejlődő pszichiátriai határai

Beszámoló az MPT XVII. Vándorgyűléséről

Gondolat

2011. AUGUSZTUS 15.

A súlyos sérültek rehabilitációja - Interjú dr. Kullmann Lajossal

Magyarországon az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet látja el a legtöbb rehabilitációra szoruló súlyosan sérült beteget, s ezen kívül még létre kellene hozni néhány centrumot, ahol koncentráltan történne az ellátás. Meg kellene teremteni a legsúlyosabban sérült emberek rehabilitációs lehetőségeit. A rehabilitáltak egy részét nem fekvő-, hanem járóbetegként kellene kezelni, kistérségi központokban. Ott ugyanannyi rehabilitációs szakemberre lenne szükség, mint a fekvőbeteg osztályokon, de nem... tovább »

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Kevesebb férfi dohányzik, mint amennyi nő

A dohányzás, és a dohányfüst belélegzése a 80-as évek közepe óta 15 százalékkal esett vissza a francia férfiak körében, a nők között viszont ezzel ellentétben emelkedett.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A kemo-és hormonterápia növeli a csonttörések kockázatát

Megnő az esések és a csonttörések kockázata a mellrák azon túlélőinél, akik kemoterápiát és hormonkezelést kaptak – derült ki egy új kutatásból.

Ideggyógyászati Szemle

2009. NOVEMBER 30.

Robotok alkalmazása a központi motoros neuron károsodása miatt felsõ végtagi bénulásban szenvedõ betegek esetében a fizioterápia támogatására a rehabilitáció során

FAZEKAS Gábor

Many patients who require rehabilitation as a consequence of neurological impairments have paresis due to upper motor neuron lesion. Beside the paresis itself other symptoms also occur as part of the upper motor neuron syndrome.

Ideggyógyászati Szemle

2003. JÚNIUS 20.

Mit jelent a neurorehabilitáció?

URBÁN Edina, FÁY Veronika

2002 áprilisában harmadik alkalommal került megrendezésre a Neurorehabilitációs Világkongresszus (Congress in Neurological Rehabilitation). A neurológiai kórképek rehabilitációjával foglalkozó, háromévenként tartott nemzetközi tudományos rendezvénynek az olaszországi Velence adott otthont. Magyarországról kilenc neurorehabilitációval foglalkozó kolléga nyolc poszterrel vett részt a kongresszuson.

Ideggyógyászati Szemle

1965. JANUÁR 01.

Beszámoló

JUHÁSZ Pál

Beszámoló a Nemzetközi Neurológiai Világszövetség (Fédération Mondiale de Neurologie) által Neurológiai Rehabilitatiós Munkaközösség (Groupe de Travail de Réhabilitation Neurologique) létrehozására szervezett üléséről. (Prága, 1964. X. 9-11.)