Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 4

Lege Artis Medicinae

2015. NOVEMBER 03.

[Pszichoneuroimmunológia és a megtestesült elme]

SZABÓ Attila

[A kortárs tudatkutatás egyik jelentős filozófiai törekvése egy olyan magyarázati keretrendszer létrehozása, mely sikeresen képes megbirkózni a test-tudat viszony filozófiai problémájával. Descartes gyakran mint a dualizmus atyja jelenik meg a modern elmefilozófiában. A fenomenológia és megtestesült elme irányzatai talán képesek feloldani a dualizmus problémáját az életvilág és a szubjektum tapasztalati jellem­zőinek vizeiben. A pszichoneuroimmunológia legújabb eredményei szerint léteznek olyan... tovább »

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A stresszes emberek hajlamosak a gyulladásos reakcióra?

A nehéz helyzetekre adott érzelmi reakció előre jelezheti, hogy a test miként reagál a stresszre - állítja a Brain, Behavior, and Immunity egy új tanulmánya.

Ideggyógyászati Szemle

2002. AUGUSZTUS 20.

A pszichoneuroimmunológia kialakulása

SOMOGYI István, SZEKERES György, SZENDI István

A pszichoneuroimmunológia az ideg-, a hormonális és az immunrendszert egységes és integrált védekezõ szuperrendszer részeinek tekintõ, a köztük lévõ kapcsolatokat kutató interdiszciplináris tudományterület. Önállóvá az 1980-as évek elejére vált. Lényege az a paradigmaváltás, hogy az immunrendszer nem független, hanem a neuroendokrin rendszerrel együtt az adaptáció szolgálatában álló egységes, összetett és integrált hálózat interaktív részrendszere.

Lege Artis Medicinae

1992. AUGUSZTUS 26.

Könyvekről

NÉMETH György

dr. Lázár Imre: "Pszichoneuroimmunológia" - című könyv ismertetése.