Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 5

Nővér

2016. OKTÓBER 30.

Pediátriai rossz hírek közlése

NÉMETH Andrea, MÁTÉ Orsolya

A vizsgálat célja: Az egészségügyi szakemberek rossz hír közlési attitűdjének és a közlés körülményeinek felmérése a gyermek fekvőbeteg gyógyintézetben. Anyag és módszer: Felderítő, kvantitatív, valamint keresztmetszeti vizsgálat, saját szerkesztésű önkitöltős kérdőív felhasználásával orvosok és ápolók körében (n=109). Az elemzés során alkalmazott informatikai szoftver: SPSS 20.0. A szerzők leíró statisztikát, khí-négyzet próbát és ANOVA-t használtak (p<0,05). Függő változóknak tekintették a... tovább »

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

In memoriam Velkey László

Elhunyt dr. Velkey László gyermekgyógyász, aki életművével globális megoldásokat keresett a gyermekegészségügy aktuális kérdéseire.

Egészségpolitika

2011. AUGUSZTUS 15.

„Health-e-Child” hálózat

KOLIN Péter

Hogyan kell megoperálni egy gyermeket, aki ritkán előforduló fajtájú veleszületett szívbetegségben szenved? Hogyan kell a kezelni a nagyon fiatal életkorban kialakuló agytumorokat?

Magyar Radiológia

2007. OKTÓBER 20.

Az MR-urográfia technikai aspektusai két eset kapcsán

HORVÁTH László, BOGNER Péter, NAGY Gyöngyi, BAJZIK Gábor, VANDULEK Csaba, REPA Imre

Az urogenitalis rendszer radiológiai diagnosztikájában sokáig az intravénás urográfiáé volt a vezető szerep, de az ultrahang és egyéb keresztmetszeti képalkotó módszerek bevezetése jelentős változást hozott ezen a téren. A modern (multislice) CT-vizsgálatok mellett egyre gyakrabban alkalmazzák az MR-urográfiás módszereket, amelyek az MR-képalkotás ismert előnyein túl a statikus és a dinamikus vizsgálat lehetőségeit kínálják. A szerzők ismertetik a két alapvető MR-urográfiás módszert, amelyek,... tovább »

Lege Artis Medicinae

1992. AUGUSZTUS 26.

Makroplan és Mikroplan a pediátriai praxisban; Gondolatok a minőség kapcsán

BAKSAI László

Orvosi működésünk során a minőség biztosítása elkötelezettséget jelent. Ez a feltétele annak, hogy a modern tudomány és technika humánus alkalmazása révén törekvéseink egyre sikeresebbek legyenek azok javára, aki kért végülis munkálkodunk. A minőség értelme; Gyakorlati tennivalók; Makroplan-mikroplan;