Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 24

Hírvilág

2013. JANUÁR 21.

A sejtburjánzás szelektív blokkolása

A négyes DNS-spirál felfedezése áttörést jelenthet a rákgyógyászatban

Ökológia

2011. SZEPTEMBER 19.

Létrontási spirál

Dennis Meadows és hazai kollégáinak előadásával indult el a Piac&Profit és a SOL Magyarország által létrehozott Mesterek és Műhelyek rendezvénysorozat...

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Nem hatott a beültetett fogamzásgátló

Nagy-Britanniában legalább ötszáz nő esett teherbe a karjukba ültetett fogamzásgátló implantátum ellenére.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Trombózist okozhatnak az új fogamzásgátlók

Az új fogamzásgátló tabletták gyakrabban okoznak trombózist, mint a korábbi gyógyszerek. Azok a hölgyek, akik negyedik generációs fogamzásgátló tablettát szednek (ezek új progeszteron összetevője a drospirenone), két-háromszor gyakrabban kapnak trombózist, mint a levonorgestrelt tartalmazó tablettát szedő társaik - derül ki egy, a BMJ-ben április 22-én megjelent közleményből.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A kormány a gyógyszergyártók újabb sarcára készül?

A Parlament előtt van a gyógyszer-gazdaságossági törvény módosítása, mely a nemzetközi árakhoz viszonyítaná a hazai támogatott szerek árát. 30 %-os pozitív eltérés esetén vagy árcsökkentésre kényszerítené a gyártókat, vagy levenné a listáról a termékeket.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Intracranialis aneurysmák preventív kezelése

Egy új költséghatékonysági elemzésben választ kerestek néhány klinikai szempontból jelentős kérdésre, például arra, hogy melyik betegek esetében „éri meg” a kezelés, és melyik a választandó beavatkozás.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A spirál biztonságosabb

A spirál biztonságosabbnak bizonyult a hormonális fogamzásgátlóknál

Magyar Radiológia

2007. DECEMBER 20.

Dentalis CT-vizsgálat

SZABÓ Tünde, BAGI Róbert, MONOKI Erzsébet, BANDULA Mihály

Napjainkban a modern fogászati és szájsebészeti beavatkozások, ezen belül is az enossealis implantátumok elterjedése szükségessé tette az állcsontok speciális vizsgálatát. Ezek az implantátumok jobbára fémből készülnek, amelyeket sebészileg az állcsontok állományába ültetnek és rögzítenek. Az általuk okozott műtermékek rontják a hagyományos röntgenvizsgálatok értékelhetőségét. Az utóbbi években elterjedt multislice-CT-technológia és az ehhez kapcsolódó számítástechnikai háttér olyan... tovább »

Magyar Radiológia

2007. OKTÓBER 20.

Agyi perfúziós komputertomográfia az akut stroke ellátásában

BAGI Róbert, SZABÓ Tünde, MONOKI Erzsébet

BEVEZETÉS - Az utóbbi években elterjedt többszeletes (multislice) komputertomográfiás technológia lehetővé tette az agyi vascularis károsodások diagnosztikájában jól hasznosítható perfúziós komputertomográfiás vizsgálatok alkalmazását. A tanulmány célja a vizsgálat kivitelezésének ismertetése és a módszer jelentőségének bemutatása a sürgősségi betegellátásban, az agyi ischaemiás betegségek korai diagnosztikájában. BETEGEK ÉS MÓDSZEREK - Intézményünkben egy kétszeletes multislice... tovább »

Magyar Radiológia

2007. OKTÓBER 20.

Az MR-urográfia technikai aspektusai két eset kapcsán

HORVÁTH László, BOGNER Péter, NAGY Gyöngyi, BAJZIK Gábor, VANDULEK Csaba, REPA Imre

Az urogenitalis rendszer radiológiai diagnosztikájában sokáig az intravénás urográfiáé volt a vezető szerep, de az ultrahang és egyéb keresztmetszeti képalkotó módszerek bevezetése jelentős változást hozott ezen a téren. A modern (multislice) CT-vizsgálatok mellett egyre gyakrabban alkalmazzák az MR-urográfiás módszereket, amelyek az MR-képalkotás ismert előnyein túl a statikus és a dinamikus vizsgálat lehetőségeit kínálják. A szerzők ismertetik a két alapvető MR-urográfiás módszert, amelyek,... tovább »