Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 9

Idegtudományok

2021. MÁJUS 30.

In memoriam dr. Stipula Magda

1954-ben végzett a Budapesti Orvostudományi Egyetemen. Másodéves és harmadéves korában már hallgatta Horányi Béla professzor úr előadásait. Negyedéves korától a II. sz. Kórbonctani Intézetben Haranghy professzor diákköröse volt.

,Az egyetem elvégzése után a Debreceni Egyetem Kórbonctani Intézetében kapott állást, melynek új vezetője Endes Pongrác professzor lett. Rendszeres együttműködés és havi közös metszetdemonstráció volt az Idegklinika – „Sántha-klinika” – neuropatológiai... tovább »

Lege Artis Medicinae

2018. MÁJUS 02.

Egy utcán heverő lektori vélemény

BÁNFALVI Attila

A két szerző egy rendkívül időszerű témát tárgyal és a folyóirat magas szakmai színvonalához méltó módon. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a korszerű, a legújabb nemzetközi standardoknak és tendenciáknak mind formájában, mind tartalmában megfelelő cikkekre mennyire ki van éhezve a szakmai közönség.

Hírvilág

2013. FEBRUÁR 09.

Lucifer-hatás

A szerző egy amerikai szociálpszichológus, 1968 óta a Stanfordi Egyetem professzora, akit igazán ismertté az 1971-ben elvégzett börtönkísérlete tett. Ha jogilag talán nem is, etikailag a kísérlet bizonyára vitatható. Nem véletlen, hogy azt hat nap után félbe kellett szakítani.

Gondolat

2012. AUGUSZTUS 11.

Buddhizmus a hazai gyakorló szempontjából

BRYS Zoltán

Gánti Bence a buddhizmus rendkívül szerteágazó, sokszor ellentmondásos bölcseletének és gyakorlatainak bemutatására vállalkozik új kötetében. Aktuális téma, hiszen hazánkban is több buddhista iskola működik, és a reneszánszát élő New Age mozgalom is részben a hinajána, a tibeti és a zen buddhista hagyományokból táplálkozik.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Kútba zárva vagy stigmatizáltan

Gombos Gábor, az ENSZ fogyatékos jogi egyezmény egyik kidolgozója hat hónapig élt és dolgozott Indiában. Élményei és a pszichiátriai kezelések mellett arról is beszélgettünk, miért titkolják Indiában a fogyatékos ember létét egy családban, akár úgy, hogy kútba zárva, láncon tartják őket...

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A septicus sokk korai, célvezérelt kezelése: Itt vannak a bizonyítékok!

A sepsissel kapcsolatban végzett véletlen besorolásos vizsgálatok metaanalízisében kimutatták, hogy a korai, célvezérelt kezelés csökkenti a halálozást.

Lege Artis Medicinae

2001. MÁRCIUS 20.

A szokásnak helyes irányt adni s szárnyakat fűzni…

SINGER Júlia

„Az orvosi szaklapok biostatisztikai mércéje alacsony. Jelen tanulmányban példákkal illusztráljuk az okokat és a tipikus hibákat. Javaslatot teszünk a már említett mérce magasabbra emelésének módozataira. Különös hangsúlyt szeretnénk fektetni a közlemények statisztikai lektorálásának szükségességére.”