Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 8

Hírvilág

2021. SZEPTEMBER 16.

A Magyar Falu-egészségügyi Tudományos Társaság XI. Konferenciája

A koronavírus-fertőzés szövődményei: Alkoholizmus, dohányzás, szerhasználat címmel konferenciát rendez a Magyar Falu-egészségügyi Tudományos Társaság 2021. szeptember 25-én, Budapesten az MTA Nagytermében.

Hírvilág

2015. JÚLIUS 15.

Ultrahanggal gyógyíthatók a krónikus fekélyek

Az ultrahang alkalmazásával elősegítik a sebgyógyulást

Hírvilág

2012. AUGUSZTUS 06.

Adományozott bőrsejek spray-ben

Bőrspraytől gyorsan gyógyul a lábszárfekély

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Új Magyar világszabadalom: sejtműködést regeneráló polarizáltfény-terápiás rendszer

A nyilvánosság teljes kizárásával folyt hazánkban az elmúlt években egy olyan világraszóló kutatás, amely forradalmasíthatja az orvostudomány lehetőségeit számos területen. Ez a Sensolite polarizáltfény-terápiás rendszer.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

„Robot” növekedési faktor fehérjét állítottak elő

Kifejlesztettek egy költséghatékony, nanométeres méretű gyógyszert, mellyel kezelhetők a krónikus sebek, mint például az égések, vagy a cukorbetegség miatt keletkező lábszárfekélyek.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Intelligens kötszer jelzi a seb állapotát

Ausztrál kutatók olyan „intelligens” kötszert fejlesztettek ki, amely színének változtatásával jelzi, hogy a seb állapota romlik vagy javul. A találmány a lábfekélyek és a hasonló betegségek kezelésének javításához vezethet.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Postthromboticus szindróma – gyakoriság és prognózis

Súlyos postthromboticus szindróma ritkán lépett fel hagyományos antikoagulációs kezelésben részesülő betegekben, derült ki a Women’s Health Study adatainak elemzéséből.

Lege Artis Medicinae

2006. MÁJUS 21.

Az alsó végtagi fájdalom angiológiai eredete

MESKÓ Éva

A közlemény ismerteti az akut és krónikus artériás elzáródásokhoz, vénabetegségekhez társuló végtagfájdalom jellemzőit. A végtag sorsát is eldöntő korai diagnózis és beavatkozás rendkívül fontos. Az artériás és vénás kórképek szövődményeként fellépő lábszárfekélyek típusa általában a végtag megtekintésével felismerhető. A láb vénáinak thrombosisát kísérő tünetek gyakran komoly differenciáldiagnosztikai problémát jelentenek. Fontos klinikai szerepe van a lábszár vénás sinusainak. Az e területhez... tovább »