Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 13

Gondolat

2019. JÚLIUS 08.

Színházi társasjáték a mélyszegénységről

A Szociopoly, egy táblás társasjáték, amely a mindenki által ismert „Gazdálkodj okosan” játék mintájára készült, de annak éppen a fordítottja. A Szociopolyban a játékosok nagyon szegények, egy észak-magyarországi kistelepülésen élnek, jövedelmük segélyekből, alkalmi munkalehetőségekből tevődik össze, és a játék célja, hogy a játékosoknak ilyen bevételekből túl kell élniük egy hónapot.

Hírvilág

2016. SZEPTEMBER 06.

Alvin E. Roth kapja az idei Neumann János-díjat

lvin E. Roth Nobel-díjas közgazdász kapja a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Rajk László Szakkollégiumának Neumann János-díját. Az amerikai professzor az alkalomból kedden díszelőadást tart a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) fővárosi székházában.

Gondolat

2016. JANUÁR 11.

Zsigmond Vilmosról

2016. január 1-jén, életének 86. évében elhunyt Zsigmond Vilmos operatőr. Illés György tanítványa 1956 óta az Egyesült Államokban élt, több mint hat évtizedes pályafutása során részt vett az Új Hollywood elismertetésében, mint számos fontos amerikai film társalkotója. Az utóbbi években többször járt Magyarországon, 2015-ben a Ludwig Múzeum kiállítást szentelt fotográfusi munkásságának.

Gondolat

2014. JÚLIUS 17.

Videojátékokkal az egészségért

Játékosítás az egészségügyben

Klinikum

2014. MÁJUS 07.

A "Gamification" alkalmazásának lehetőségei

ÉBERFI Zsuzsanna, ENGELHADT Fanni, KUTOR Norbert

ABSZTRAKT A játék kiemelt szerepet tölt be mindennapjainkban, számos olyan egyedi elemmel rendelkezik, amelyek megkülönböztetik más tevékenységformáktól, s biztosítják helyét életünkben. A klasszikus játékok mellett egyre inkább teret nyernek az internetes szerepjátékok is, így cikkünkben bemutatjuk ezen játékok és játékosaik világát, s kitérünk a játszás szociális, kognitív és érzelmi hatásaira és a virtuális játék-függőség kérdésére is. Ezen úgynevezett modern játékok mechanikai és dinamikai... tovább »

Hírvilág

2012. DECEMBER 05.

Testbeszéd és intenzív érzelmek

A testbeszéd többet árulhat el az érzelmekről, mint az arckifejezések

Hírvilág

2012. MÁJUS 07.

Öregem, ez remekmű!

100 éve született Ottlik Géza

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Kiszáradt élsportolók

Egy új kutatás szerint a profi kosárlabdások, röplabdások, kézilabdások és focisták 91 százaléka kiszáradt állapotban kezdi meg az edzést...

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A szerencsejáték-függők hajlamosabbak az öngyilkosságra

A szerencsejáték-függők háromszor nagyobb eséllyel lesznek öngyilkosok, mint az egészséges emberek. Egy nemrég végzett felmérés szerint a játékfüggők gyakran szenvednek különböző személyiségzavaroktól is.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Magasabb a győztesek tesztoszteron szintje

A birkózómeccsek győzteseiben nagyobb mértékben emelkedik meg a tesztoszteron szintje, mint a vesztesekben. A kutatási eredmények összhangban állnak azokkal a korábbi tanulmányokkal, amelyek hím állatok agresszív és kompetitív viselkedését és a tesztoszteronszint közötti összefüggéseket vizsgálták.