Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 6

PharmaPraxis

2017. FEBRUÁR 21.

A gyógyszerészi gondozás hatása kisebbséghez tartozó betegekre

A szemlézett szakirodalmi áttekintés szerint a gyógyszerészi gondozás egyértelműen pozitív hatással van a a faji/etnikai kisebbségi hovatartozású páciensekre. Azonban a kisebbségeket sújtó egészségügyi egyenlőtlenségek leküzdéséhez további felmérésekre van szükség,

Klinikum

2011. SZEPTEMBER 27.

The Emperor’s New Drugs

Kirsch could prove that expectancies and the automatizes bound to them play a key role in the placebo phenomenon, known in medicine and used in the pharmacological trials in order to separate real effects from psychological reactions, which manifest themselves very often in the clinical settings. His attention was focused on the phenomenon of active placebo, a term related to the common observation that if patients feel some bodily or mental changes after...

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A pszichoterápia csökkenti a stresszhormon-szintet

A depresszió kezelésében is gyakran alkalmazott pszichoterápia nemcsak csökkenti a szorongást, de javítja a betegek stresszhormon-szintjét is - a legújabb kutatások szerint.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Szomato-Pszichoterápia

2010 június 18-20. között kerül megrendezésre hazánkban a nemzetközi Szomato-pszichoterápiás kongresszus "Sejtek és sejtések" címmel.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Kereszttűzben a DSM

A Journal of Humanistic Psychology júliusi számában két közlemény is komoly kérdéseket vett fel a pszichiáterek és pszichológusok által referenciaként használt Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorder (DSM) tudományos szemléletével és etikai megközelítésével kapcsolatban.