Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 18

Hírvilág

2016. MÁRCIUS 17.

Széchenyi-díj - Balla György csecsemő- és gyermekgyógyász

"Ez a díj nem csak nekem szól, hanem nagy elismerés a magyar gyermekorvosoknak, a beteg újszülötteket gyógyító orvosoknak és nővéreknek" - mondta a professzor, aki "az élet hatalmas ajándékának" nevezte, hogy amikor megtudta a kitüntetés adományozását...

Hírvilág

2014. AUGUSZTUS 04.

Javuló statisztikák Dél-Afrikában

HIV-gyógyszerek hatására emelkedett a várható élettartam Dél-Afrikában

Klinikum

2013. DECEMBER 09.

Egyre gyakoribb az együttalvás

1993 óta megkétszereződött azok száma, akik együtt alszanak gyermekükkel.

Hírvilág

2013. AUGUSZTUS 29.

Csecsemőhalál: járványügyi, epidemiológiai irányban nyomoznak

Megérkeztek az első vizsgálati eredmények és szakmai jelentések, így elemzési szakaszába érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban történt koraszülött-halálesetek vizsgálata - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága.

Idegtudományok

2012. MÁRCIUS 26.

A fejlődő pszichiátriai határai

Beszámoló az MPT XVII. Vándorgyűléséről

Hírvilág

2011. DECEMBER 21.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A kínai egészségügyi rendszer fejlődése

A lakosság egészségét és a részére nyújtott egészségügyi rendszert egymással is kapcsolódó környezeti, gazdasági és szocio-kulturális tényezők befolyásolják. A kínai egészségügyi rendszer fejlődése öt szakaszra bontva vizsgáljuk...

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A passzív dohányzás is függőséghez vezethet

Pozitronemissziós tomográfia (PET) segítségével bizonyította be egy, az Archives of General Psychiatry című folyóiratban megjelent tanulmány, hogy egyórányi zárt térben történő passzív dohányzás során ugyanannyi nikotin éri az agyat, mint azét, aki ténylegesen dohányzik.

Gondolat

2011. AUGUSZTUS 15.

Nem csak az anya, hanem az újszülött érdekét is képviselni kell – Interjú dr. Ertl Tiborral

A műszerezettség javítása és a személyi állomány fejlesztése a legsürgetőbben megoldandó feladat. Előbbire egy uniós pályázat keretében mind a 21 perinatális intenzív centrumban lehetőség van, több milliárdos keret áll rendelkezésre. Felhasználásával lecseréljük az öt évnél idősebb összes inkubátort, lélegeztetőgépet, monitort, infúziós pumpát. De ezzel nem oldódik meg a szakember ellátottság. Ez a terület speciális nővéri és orvosi szaktudást igényel– mondta dr. Ertl Tibor a szakmai kollégium... tovább »

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Asztrociták kulcsszerepben

A kutatók korábban azt hitték, a csillag alakú agysejtek nem vesznek részt közvetlenül a szervezet működésében, de a legújabb kutatások szerint mégis kulcsszerepük van testünk működésében.