Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 5

PharmaPraxis

2015. SZEPTEMBER 30.

Tíz év van még tanulásra

A szakgyógyszerész-képzésben lényeges változást hozott a Magyar Közlönyben a nyár közepén megjelent salátatörvény, amely többek között azt is előírja, hogy a közforgalmú és a kórházi patikák vezetőinek szakgyógyszerészi képesítést kell szerezniük. A gyógyszergazdaságossági törvény (Gyftv.) módisításával mindezt 2025. január 1-jétől tették kötelezővé, azaz a döntéshozó tíz évet hagyott arra, hogy mind a szakemberek, mind a képzési rendszer felkészülhessen a változásra.

Hírvilág

2012. JÚNIUS 25.

Patikakeringő

A kiszámíthatóság lenne a legkívánatosabb, de éppen az hiányzik.

Hírvilág

2012. JÚNIUS 22.

Gyógyszerpiaci mellékhatások

Alulfinanszírozás mellett nem lesz ágazati konszenzus

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Az innovatív gyógyszergyártás hazai helyzete

A szomszédos országokhoz képest a betegek továbbra is lassabban jutnak hozzá az új innovatív terápiákhoz és az adminisztratív korlátozások is túlzottak Magyarországon.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Fűnyíróelv helyett ésszerűsítést vár a gyógyszeripar

Mint ismert, az Országos Gyógyszerészeti Intézet súlyos jogsértéseket fedett fel és 52 millió forintos bírságot szabott ki a thaiföldi orvos „utaztatásában” érintett cégcsoportra és kezdeményezte, hogy az OEP szüntesse meg a cég termékeinek TB támogatását. Az érintett Medico Uno bírósághoz fordul a határozat ellen. Egyben a hatóságok elé terjeszti javaslatát, nyilatkozatában felajánlja, hogy termékei árát olyan arányban csökkenti, hogy az 3 év alatt akár 30 milliárd forintos megtakarítást... tovább »