Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 6

Lege Artis Medicinae

2021. JÚNIUS 07.

Covid-19 és a Parkinson-kór

TÓTH Adrián, TAKÁTS Annamária

A Parkinson-kór az idősebb populáció betegsége, amely előrehaladottabb stádiumban fogékonyabbá teheti a betegeket felső légúti fertőzésekkel szemben. Bi­zo­nyos betegségek (hypertonia, diabates mellitus), az idősebb életkor, valamint a férfi nem egyértelműen súlyosbíthatják a Covid-19 lefolyását. Érdekes lehet a két betegséget együtt vizsgálni, ugyanis ennek tükrében két fontos kérdés vetődik fel. Az első szerint a Parkinson-kór mennyire tekint­hető rizikótényezőnek a Covid-19 morbiditása és... tovább »

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Lehetőségek a demencia prevenciójában

A diabates és a depresszió megszüntetésével, valamint az iskolai végzettség és a zöldség-gyümölcsfogyasztás növelésével valószínűleg mindennél jobban csökkenteni lehet az demencia szintjét.

Klinikum

2011. AUGUSZTUS 15.

Hogyan válasszunk biztonságos terápiát diabeteses betegeinknek?

A diabetes mellitus korunk egyik legjelentősebb népegészségügyi problémájává vált, előkelő helyet foglal el a „civilizációs” betegségek sorában. Elsősorban az esetek 90%-át kitevő, felnőttkori, 2-es típusú változata okoz világméretű gondokat, előfordulásának várható növekedése és a társuló cardiovascularis szövődmények folytán. A hyperglykaemia fennállása szoros kapcsolatban áll a szív- és érrendszeri betegségekből következő morbiditással és mortalitással.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A cukorbetegek veszélyeztetettek májbetegségre is

Cukorbetegeknél 70 százalékkal magasabb a májbetegség következtében kialakult halálozás, mint azoknál, akiknél a betegség nincs jelen – állítják az Edinburghi Egyetem kutatói.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Együttműködés a 2-es típusú diabates megelőzésére

Bár az ajánlások őszintéknek, egyeneseknek tűnnek, már rég esedékesek, és ha megvalósulnak, az nemcsak a diabétesz alakulását, hanem az egész közegészségügyet pozitívan befolyásolja.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Korábban mennek nyugdíjba a cukorbetegek

A cukorbetegek gyakrabban vonulnak nyugdíjba illetve betegállományba 50-es éveikben, mint nem cukorbeteg munkatársaik, még akkor is, ha azonos munkakörben dolgoznak – derült ki a francia nemzeti gáz- és elektromos vállalat 3000 alkalmazottjának adatait elemezve.