Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 4

LAM KID

2013. MÁJUS 30.

A gyógynövények és egyéb természetes anyagok szerepe az osteoporoticus törések gyógyulásában

BALLA Bernadett

A törésgyógyulás egy komplex fiziológiás folyamat, amely magában foglalja a haemopoeticus sejtek és az immunsejtek összehangolt működését a csontvelőben. A csontgyógyulásnak alapvetően két formáját különböztetik meg.

Ideggyógyászati Szemle

2010. JANUÁR 30.

Az alsó nyaki gerincszakasz elülső spondylodesise során nyert klinikai tapasztalataink

PAZDERNYIK Szilárd, SÁNDOR László, ELEK Péter, BARZÓ Pál

Mind az akut, mind a krónikus instabilitás sikeresen kezelhető elülső spondylodesissel. A műtét célja olyan spondylodesis létrehozása, amely a sebész által beállított pozícióban merevíti el az instabil mozgásszegmentumot. Az elmerevítés az intervertebrális rés átcsontosodásával valósul meg. Magát az elcsontosodást az érintett szegmentumok operatív stabilizációja és osteoproduktív, osteoinduktív anyagok át- és/vagy beültetése segíti elő. Minél gyorsabb átcsontosodást tudunk elérni, annál... tovább »

Ca&Csont

2003. ÁPRILIS 20.

A csontgyógyulás biofizikai serkentése ortopédiai és traumatológiai betegeknél

MÉSZÁROS SZILVIA

A csontképzõdés elektromos, mágneses és ultrahangos serkentésének tudományos alapjait Fukada és Yasuda (1), késõbb Bassett és Becker (2) - mára klaszszikusnak tartott tanulmányaikban - fogalmazták meg. A csontképzõdés elektromos, mágneses és ultrahangos serkentése a biotechnológiai és biofizikai kutatás területéhez tartozik. Számos országban alkalmazzák ortopédiai betegeknél a csontszövet képzõdésének elõsegítése és reaktiválása céljából.

Lege Artis Medicinae

1992. JANUÁR 29.

A csont morfogenetikus protein szerepe a csontgyógyulásban

CSÖNGE Lajos

A csont morfogenetikus protein (BMP) felfedezése az elmúlt 20 évben a figyelmet a porc és csontfejlődés, valamint a csontgyógyulás molekuláris és hisztogenetikai mechanizmusaira irányította. Meggyőző kisérleti és klinikai eredmények születtek olyan új tipusú csontallograftok alkalmazásával, amelyek aktív BMP-t tartalmaztak. A graftok, vagy tisztított BMP beültetésével kitűnő osteoinduktív hatás és csont gyógyulás érhető el elsősorban a súllyal nem terhelt csontdefektusok terápiájában (csont... tovább »