Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 15

Ideggyógyászati Szemle

2022. MÁRCIUS 31.

[Hogyan befolyásolja a thrombocyta­aggregáció-gátlók és az antikoagulánsok használata a mechanikus thrombectomia sikerességét akut ischaemiás stroke esetén?]

ÇABALAR Murat , ŞENGEZE Nihat , EREN Alper , İNANÇ Yusuf , GİRAY Semih

[A tanulmány célja annak megállapítása volt, hogy hogyan befolyásolja az akut ischaemiás stroke bekövetkezte előtt alkalmazott thrombocytaaggregáció-gátló és antikoaguláns terápia a mechanikus thrombec­tomia sikerességét. A Gaziantep Egyetem Stroke Központjában 2018 januárja és 2019 februárja között akut ischaemiás stroke miatt mechanikus thrombectomiával kezelt 174 be­teg adatait elemeztük retrospektív módon. Értékeltük a betegek demográfiai sajátosságait, a stroke bekövetkezte előtt... tovább »

Idegtudományok

2019. JÚLIUS 01.

Humán agyi organoidok

A Nature-ben megjelent eredmények azért jelentősek, mert először sikerült létrehozni reprodukálható, a humán cortex-szel konzekvensen megegyező sejttípusokat ugyanolyan struktúrában tartalmazó mini-agyakat. Az eredmény nyomán meg fog újulni a neuropszichiátriai betegségek és az idegrendszerre ható szerek kutatásának módszertana.

Ideggyógyászati Szemle Proceedings

2016. MÁJUS 13.

[Tutorials ]

[Keynote lectures of the Meeting of the European Society of Neurosonology and Cerebral Hemodynamics, 2016]

Ideggyógyászati Szemle Proceedings

2016. MÁJUS 13.

[ Oral Sessions]

[Lectures of the Meeting of the European Society of Neurosonology and Cerebral Hemodynamics, 2016]

Ideggyógyászati Szemle Proceedings

2016. MÁJUS 13.

[Poster Sessions ]

[Posters of the Meeting of the European Society of Neurosonology and Cerebral Hemodynamics, 2016]

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Az alkohol megváltoztatja az agyműködést

Nyolc férfi és hét nő szűrcsölt alkoholt szívószállal a tudomány nevében, miközben mágneses képalkotó berendezésben feküdtek, német kutatók pedig az agyukban lezajlott változásokat követték nyomon.

Klinikum

2011. AUGUSZTUS 15.

Agyi aneurizmák diagnózisa CT angiográfiával

CTA vizsgálatok metaanalízise azt mutatja, hogy a komputertomográfiás angiográfia a szimptómás betegek agyi aneurizmájának diagnózisában igen pontos módszer.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Étcsokoládé és a stroke

A kísérleti egereket kis adag epicatechinnel etettek meg, majd 90 perc elteltével mesterségesen idéztek elő stroke-ot az állatoknál. Arra a felismerésre jutottak, hogy azok az egerek, amelyek szervezetébe előzőleg epicatechint juttattak, sokkal kisebb mértékű agykárosodást szenvedtek, mint azok, akik nem kaptak a vegyületből.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Különleges az anya hangja a csecsemőnek

Az anya hangja kivételezett módon aktiválja a nyelvtanulásért felelős agyi területeket – állítják a Montreali Egyetem és a Sainte-Justine egyetemi kórház kutatói.

Idegtudományok

2011. AUGUSZTUS 15.

A felnőttekhez hasonlóan dolgozzák fel a csecsemők a szavakat

A csecsemők túl fiatalok ahhoz, hogy beszéljenek, a beszédet megértik és agyuk a felnőttekéhez hasonlóan dolgozza fel a szavakat - ismertették a legújabb kutatások.