Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 10

COVID-19

2020. ÁPRILIS 29.

Hálózati inverz fertőzési modellek a járványterjedés vizsgálatában

Az egyre növekvő COVID-19 világjárvány közben a világ számos tudósa és kutatócsoportja fáradozik a vírus terjedésének minél pontosabb megértésén, hogy hatékonyabb beavatkozási módszereket dolgozzanak ki a legfőbb döntéshozók számára a terjedés enyhítésében, illetve megállításában. A legfontosabb kutatási területek a fertőzésterjedés modellezése, a fertőzöttség gyors és pontos kimutatása, lehetséges védőoltások és gyógykezelések kifejlesztése, illetve a járvány társadalmi- és gazdasági... tovább »

Klinikum

2019. DECEMBER 28.

A nők biológiai életkorának hatását immunrendszerük közvetíti

A visceralis elhízás felgyorsítja a kognitív öregedést, míg a nagyobb izomtömeg védő hatást gyakorol. A középkorú nők esetében különösen fontos a rezisztencia-tréning; az elhízás és a testedzés intelligenciára kifejtett hatása nagyrészt az immunrendszer közvetítésével érvényesül.

Hírvilág

2019. ÁPRILIS 01.

A súlytalanság élettani hatásait vizsgálják magyar kutatók részvételével Kölnben

A súlytalanság élettani hatásait vizsgálják a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóinak részvételével Kölnben. Az egy évig tartó program különlegessége, hogy azt is tanulmányozzák, mennyire használható a súlytalanság hatásának ellensúlyozására a centrifugával létrehozott mesterséges gravitáció.

Hírvilág

2015. MÁJUS 03.

Természetes szülés - mesterséges hasnyálmirigy

A világon először szült természetesen egy mesterséges hasnyálmiriggyel bíró cukorbeteg kismama

Hírvilág

2012. ÁPRILIS 02.

Kelet-Európába jönnek a brit orvosok?

"Orvostúlkínálat" miatt ezrével kényszerülhetnek külföldre brit orvosok

Klinikum

2011. AUGUSZTUS 15.

Ki készíti el az első mesterséges hasnyálmirigyet?

Kutatók versenyeznek egymással, hogy használhatóvá tegyék az első valóban működő zárt, vércukor-szabályozó rendszert.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Neutronnyalábokkal tervezik megsemmisíteni a rákos sejteket

Japán kutatók bejelentették, megkezdik a világ első kísérletét egy újfajta sugárkezeléssel kapcsolatban, amely részecskegyorsító alapú neutronnyalábokkal semmisíti meg a rákos sejteket.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Semmelweis e-learning nap

A lelkes amatőrök korszaka lejárt, a digitális világ nem cél, hanem a világ megismerésének eszköze, amely feszegeti az oktatás korlátait. Az e-learning kiterjeszti az egyetemi oktatás határait térben és időben is. Kapszulázott tudást nyújt, amely nem helyettesítheti a személyes kapcsolatot, de jó alapot biztosíthat ahhoz, hogy a személyes oktatás lényegre törőbb és hatékonyabb lehessen.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Egészségügyi célkitűzések Európában

Az egészségügyi rendszerek és az európai egészségpolitikák kutatására alakult WHO EURO "Egészségügyi célkitűzések Európában" címmel közzétette tanulmányát, melyben Magyarországot is terítékre került...

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Nagy-Britanniában a legjobb meghalni

A héten közzétett tanulmány szerint Nagy-Britanniában a legjobb a haldoklók számára nyújtott hospice-ellátás színvonala.