Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 6

Klinikum

2020. ÁPRILIS 15.

Az olasz koronavírus megbetegedés 2019 kitörése – ajánlások a klinikai gyakorlat alapján

A közlemény a The Societa Italiana di Anestesia Analgesia Rianimazionee Terapia Intensiva (SIAARTI), az Airway Research Group és The European Airway Management Society közreműködésével készült.

Lege Artis Medicinae

2017. DECEMBER 15.

Mitől válik a szülési fájdalom szenvedéssé? Az egyéni megküzdés módjai

RADOS Melinda, MÉSZÁROS Judit

BEVEZETÉS - A fájdalom nemcsak szenzoros, hanem érzelmi, motivációs és kognitív dimenziókkal is bír, ezért a nők vajúdás és szülés során megtapasztalt fájdalomélményének alakulásában döntő jelentőségűek szülési fájdalommal kapcsolatos prekoncepcióik. Értékes információkkal szolgál a fájdalom és szenvedés fogalmának megkülönböztetése. Célunk volt megvizsgálni a nők szülési fájdalmának és szenvedésének összefüggéseit, és azt, hogy az epiduralis analgesia milyen hatással van fájdalom-, stressz- és... tovább »

Ideggyógyászati Szemle

2012. SZEPTEMBER 30.

Diclofenac alkalmazása preemptív analgesiaként a postcraniotomiás fejfájás megelőzésére

SIMON Éva, BÁNK Judit, GÁL Judit, SIRÓ Péter, NOVÁK László, FÜLESDI Béla, MOLNÁR Csilla

Célkitűzés - A postcraniotomiás fejfájás (PCH) gyakori perioperatív szövődményt jelent a neuroanesztéziában. Munkánk célja az volt, hogy felmérjük a PCH incidenciáját és megvizsgáljuk a preoperatívan adott diclofenac hatásosságát és biztonságosságát. Módszerek - Intracranialis tumor reszekciója miatt craniotomiára kerülő betegeket válaszottunk be. A kezelt csoportnak a műtét előtt preemptív analgesiaként per os 100 mg diclofenacot adtunk, emellett a műtéti területet lidocain és adrenalin... tovább »

Hírvilág

2012. JÚNIUS 07.

Mozgás és neuropátiás fájdalom

A mozgás csökkentheti az idegkárosodás miatti fájdalmat

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A botox csökkenti a fájdalmat

A gerinccsatornába adott A típusú Botulimun neurotoxin, ismertebb nevén a botox, csökkenti a gyulladás okozta fájdalmat egerekben.

Ideggyógyászati Szemle

1971. NOVEMBER 01.

A neuroleptanalgesia hatása az agyi elektromos tevékenységre

DR. OROSZ Éva, DR. TÓTH Szabolcs, DR. JUHÁSZ János

Mai ismereteink szerint a narkózis úgy definiálható, mint átmeneti tudatkiesés és fájdalommentesség, melyet az idegrendszer progresszív reverzibilis depressiója hoz létre. Ez a hatás az idegrendszeren kívül a szervezet összes sejtjein is érvényesül. A használatos anaestheticumok hatásmechanismusa ma sem ismert, az igen sokféle narkózis-teória egyike sem szolgál maradéktalan magyarázattal.