Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 16

Hírvilág

2014. MÁRCIUS 20.

Az alváshiány súlyosan károsít

Az alváshiány sokkal súlyosabb következményekkel járhat, mint korábban gondolták, az agysejtek elhalását okozhatja - mutatták ki amerikai kutatók állatkísérletekben.

Hírvilág

2014. JANUÁR 01.

Mi segít a másnaposon?

Valóban segít a kávé, a zsírban tocsogó reggeli, esetleg egy gyógysör? Tények és tévhitek a másnaposságról.

Lege Artis Medicinae

2012. JANUÁR 20.

Hogyan alszanak és álmodnak az orvosok?

SUSÁNSZKY Éva, SZÁNTÓ Zsuzsa

BEVEZETÉS - Az orvosok számára különösen fontos a megfelelő alvás. Kutatásunk az orvosok alvását és álmodását vizsgálja az éjszakai ügyelet szempontjából. MINTA ÉS MÓDSZER - Százhuszonöt - egyenlő arányban ügyelő és nem ügyelő - orvos töltött ki kérdőívet, amelyben demográfiai és munkarendre vonatkozó adatok mellett az Athéni Insomnia Skála és az Álomminőség Kérdőív szerepelt. EREDMÉNYEK - Csaknem minden orvosnak volt alvásproblémája; főleg a nappali álmosság (78%) és az alváshiány (70%). A nők... tovább »

Hírvilág

2011. OKTÓBER 14.

Kevés alvás, bizonytalanná váló agyi kapcsolatok

Az alvás-ébrenlét ciklusok befolyásolják a kamaszkori agyfejlődést

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Hét óra: az alvás bűvös száma

Azokban az emberekben, akik a szundikálásokkal együtt naponta hét óránál többet illetve kevesebbet alszanak, megnő a szív-érrendszeri megbetegedések kockázata.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A tartós alváshiány komoly betegségeket és korai halálozást okozhat

A hosszú távú alváshiány, illetve az alvászavar komoly egészségügyi problémákhoz, illetve az azok miatt bekövetkező korai halálozáshoz vezethetnek – mutat rá a European Heart Journal egyik tanulmánya.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Akut és krónikus alváshiány

A Wisconsin University munkatársa dr. Chiara Cirelli, a kollégáival együtt patkánykísérleteket végzett, mely során az állatok öt egymást követő éjszaka mindössze négy órát aludhattak, és az agyukban ugyanolyan változásokat voltak megfigyelhetőek, mint egy álmatlanul eltöltött éjszaka után.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Növeli az inzulinrezisztenciát az alvászavar

Kapcsolat lehet az alvás és a cukorbetegség között: azoknál a cukorbetegnél, akik alvási zavarokkal küzdenek, nőhet az inzulinrezisztencia, emiatt nehezebbé válik a kezelés – olvasható a Diabetes Care júniusi számában.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Az alváshiány megfázásra hajlamosít

A rhinovirus szívesebben fertőzi meg a rossz alvókat.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Az energiaitalok alkoholfüggőséget okozhatnak

A magas koffeintartalmú energiaitalok rendszeres fogyasztása jelentősen növelheti az alkoholfüggőség kialakulásának valószínűségét –ismerteti egy nemrég végzett felmérés.