Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 9

Ökológia

2022. MÁJUS 31.

Egész életünkre kihat, hogy milyen baktériumokkal találkozunk a korai életszakaszokban – mikrobiom, allergiák és megelőzési lehetőségek

Allergiás mechanizmusok számos módon kötődnek a mikrobiótához. A sokféle példa közül érdemes kiemelni bizonyos gombafajok atópiás dermatitishez fűződő kapcsolatát, a vírusok betegségekre való fogékonyságot módosító hatásait, illetve azt, hogy a baktériumoknak való ismételt kitettség csökkenti az autoimmun megbetegedések esélyét. Különösen fontos a korai életszakaszok és az allergiakockázat közötti összefüggések alaposabb megértése a megfelelő megelőzési stratégiák megalkotásához. Az elsődleges... tovább »

Hírvilág

2018. OKTÓBER 04.

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Klinikum

2016. OKTÓBER 11.

T-sejt-alcsoportok és jelentőségük autoimmun és reumatológiai betegségekben - A Figyelő 2015;2

POLGÁR Anna

A T-sejtek heterogén sejtpopuláció, tagjai sejt felszíni markereik, transzkripciós faktoraik és citokintermelésük alapján egymástól markánsan elhatárolható alcsoportokra oszthatóak.

Klinikum

2013. SZEPTEMBER 13.

A biológiai terápiák immunogenitásának klinikai jelentősége a tumornekrózis-faktor-alfa-gátlók kapcsán

A biológiai terápiák új korszakot nyitottak a reumatológiában. Átütő lehetőséget és sikert jelentenek számos gyulladásos reumás betegségben mint a rheumatoid arthritis, spondylarthritisek, juvenilis idiopathiás arthritis, arhritis psoriatica – kezelésében csakúgy, mint más immun patogenezisű kórképben.

Hírvilág

2012. DECEMBER 03.

Élelmiszerallergia és a diklórfenolok

Növeli az élelmiszerallergia kockázatát egy víztisztításhoz is használt vegyszer

Hírvilág

2012. SZEPTEMBER 11.

Új módszerrel készült vakcina a szénanátha ellen

Olcsóbb és jobb módszerrel állítottak elő és alkalmaztak szénanátha elleni vakcinát brit kutatók.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Szénanáthára növényi kivonatot

Növényi kivonatokkal hatékonyan lehet szembeszállni a sokak életét megkeserítő szénanáthával – támasztottál alá klinikai kutatásokkal a Müncheni Műszaki Egyetem Allergia Központjának és a Helmholtz Központ kutatói.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Az anaphylaxia igen ritka, de nagyon veszélyes – vagy mégsem?

Amerikai kutatók az anaphylaxia incidenciáját vizsgálták az átlagpopulációban. Leggyakrabban élelmiszer, rovarcsípés és gyógyszer okozta a reakciót, ami nem meglepő, de a vizsgálat többi eredménye annál inkább…

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Vírusfertőzés miatti nehézlégzés gyermekekben: adjunk szteroidot?

A szteroidkezelés nem indokolt, ha nem szerepel a (családi) anamnézisben asthma, de a nagyobb kockázatú gyermekek esetében megfontolható…